26/05/2019 27/05/2019 Τη πρώτη θέση στην Ελλάδα έλαβε σε Διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας το Γενικό Λύκειο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.  Πιο συγκεκριμένα στον εν λόγω διαγωνισμό τεχνολογίας με τίτλο «Land Rover 4×4 in Schools» το Γενικό Λύκειο της Ριζαρείου Σχολής (ΓΕ.Ε.Λ. ΡΕΣ) με την ομάδα «Force by Four» πήρε το… χρυσό, ενώ  επιπλέον η ομάδα έλαβε τα εξής σημαντικά...
26 Μαΐου, 2019 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2019 - 20:33

Πρωτιά σε Διεθνή Διαγωνισμό για τη Ριζάρειο Εκκλ. Σχολή

Διαδώστε:
Πρωτιά σε Διεθνή Διαγωνισμό για τη Ριζάρειο Εκκλ. Σχολή

Τη πρώτη θέση στην Ελλάδα έλαβε σε Διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας το Γενικό Λύκειο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.  Πιο συγκεκριμένα στον εν λόγω διαγωνισμό τεχνολογίας με τίτλο «Land Rover 4×4 in Schools» το Γενικό Λύκειο της Ριζαρείου Σχολής (ΓΕ.Ε.Λ. ΡΕΣ) με την ομάδα «Force by Four» πήρε το… χρυσό, ενώ  επιπλέον η ομάδα έλαβε τα εξής σημαντικά βραβεία:

  • Βραβείο καλύτερης ιστοσελίδας
  • Βραβείο Έρευνας και Ανάπτυξης
  • Καλύτερης Μηχανικής κατασκευής
  • Καλύτερης ομάδας στη δοκιμασία προγραμματισμού
  • Καλύτερης Χρήσης Εργαλείων Social Media

Του Αντώνη Μακατούνη

Ως εκ τούτου το Λύκειο της Ριζαρείου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Land Rover 4×4 τελικούς του World Schools. Η τοποθεσία και η ημερομηνία του παγκόσμιου τελικού αγώνα θα ανακοινωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ευχές όλων είναι το Λύκειο της Ριζαρείου να συνεχίσει την παράδοση των υψηλών διακρίσεων της Ελλάδος σε αυτό τον διαγωνισμό. Πέρυσι η ελληνικές ομάδες κατέλαβαν την 1η και 6η θέση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Λύκειο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής είναι ένα ιστορικό σχολείο που λειτουργεί από το 1844 και στηρίζεται αποκλειστικά από το Ριζάρειο Ίδρυμα. Το  Πολυμελές Συμβούλιο (ΠΣ) του Ιδρύματος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής (ΡΕΣ) αποτελείται από 10 επιφανείς προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου και της Ελληνικής κοινωνίας που προσφέρουν ακούραστα τις υπηρεσίες τους υποστηρίζοντας ενεργά όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του σχολείου μας. Το λύκειο της ιστορικής Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, διαπρέπει πλέον και στον τομέα των θετικών επιστημών. Ήδη από το 2013 το σχολείο λειτουργεί σαν μεικτό Δημόσιο Γενικό Λύκειο, διαθέτει όλες τις ομάδες προσανατολισμού και έχει εντάξει στο πρόγραμμά του πολλές καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις.

“Το όλο εγχείρημα δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την συμπαράσταση του Πολυμελές Συμβούλιου (ΠΣ) του Ιδρύματος της Ριζαρείου, το οποίο στηρίζει πλήρως τη λειτουργία του σχολείου μας και είναι μόνιμος αρωγός και συμπαραστάτης σε όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του. Ειδικότερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κο Ματσόπουλο Γεώργιο, καθηγητή στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και μέλος του ΠΣ της Ριζαρείου καθώς και τον κο Σύριγγα Παντελή υποψήφιο διδάκτορα της ίδιας σχολής, που μας βοήθησαν στην κατασκευή του οχήματος” αναφέρει στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ορθοδοξία” και στον Αντώνη Μακατούνη ο υπεύθυνος Καθηγητής της ομάδας κ. Δημήτριος Πανταζής, Φυσικός.

Χορηγοί ήταν και οι παρακάτω επιχειρήσεις :

  1. Red Line Production
  2.  MAGNITECH
  3.  ASTROLAB
  4. GRoBotronics
  5. Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος
  6.  ιστοσελίδα www.myxalandri.gr
  7. STATUS IN
  8. NeoMech
  9. ηλεκτρονικό κατάστημα karamelitses.gr
  10. orthodoxianewsagency.gr
  11. La Riva Catering

                                          

Αναλυτικά η ομάδα FORCE BY FOUR

Κύρια μέλη

Σπανογιάννης Σπυρίδων, Αρχηγός Ομάδας, Α΄ Λυκείου

Πανταζάκος Αλέξανδρος, Μηχανικός Κατασκευής, Α΄ Λυκείου

Παλαιτσάκης Ευστράτιος, Μηχανικός Σχεδίασης,  Β΄ Λυκείου

Μητρόπουλος Σταύρος, Υπεύθυνος Διαχείρισης Πόρων,  Β΄ Λυκείου

Σχίζα Αγγελική, Υπεύθυνη Marketing, Β΄ Λυκείου

Ματσούκη Μαρία-Δανάη, Σχεδιάστρια Γραφικών, Α΄ Λυκείου

 

Αναπληρωματικά μέλη

Γαλανός Αλέξανδρος –  Μηχανικός, Α΄ Λυκείου

Αρβανίτης Θεόφιλος  – Σχεδίαση Γραφικών, Α΄ Λυκείου

 Τέλος, Υπεύθυνος Καθηγητής είναι ο κ. Δημήτριος Πανταζής, ενώ Διευθυντής του Λυκείου είναι ο κ. Νικόλαος Γιαννής, Μαθηματικός.

φωτο Force

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων