08/06/2020 08/06/2020 Το Περιβόλι της Παναγίας, τα Μετέωρα, το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως στην Πάτμο είναι μερικά μόνο από τα ορθόδοξα μνημεία τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τα μνημεία αυτά επέλεξε να προβάλει φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε μία ψηφιακή έκδοση με βάση την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. ​Οι Πράσινες Πολιτιστικές...
08 Ιουνίου, 2020 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2020 - 8:37

“Ψηφιακός” περίπατος στα Ορθόδοξα Μνημεία της UNESCO

Διαδώστε:
“Ψηφιακός” περίπατος στα Ορθόδοξα Μνημεία της UNESCO

Το Περιβόλι της Παναγίας, τα Μετέωρα, το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως στην Πάτμο είναι μερικά μόνο από τα ορθόδοξα μνημεία τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Τα μνημεία αυτά επέλεξε να προβάλει φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε μία ψηφιακή έκδοση με βάση την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

​Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές, η πανελλαδικής εμβέλειας δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού υλοποιείται κάθε χρόνο από το 2012 από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ.

Για το 2020 οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές, ακολουθώντας τις επιταγές της νέας αιφνίδιας πραγματικότητας της πανδημίας ανεστάλησαν ως φυσικές εκδηλώσεις.
Ως εκ τούτου σχεδιάστηκε η ψηφιακή έκδοση «Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές… στα ελληνικά μνημεία UNESCO», που προσφέρει στο κοινό εναλλακτικές σύντομες διαδρομές στα ενταγμένα μνημεία UNESCO της ελληνικής επικράτειας.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με τη βοήθεια σύντομων κείμενων να κάνουν μια νοερή περιήγηση, να ενημερωθούν για τα μνημεία, την ένταξή τους στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και να γνωρίσουν μικρές «πράσινες λεπτομέρειες» για το κάθε μνημείο και τον περιβάλλοντα χώρο του.

Δείτε την εικονική περιήγηση ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων