01/07/2020 01/07/2020 Η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία στα πλαίσια του έργου της αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης της Βιβλιοθήκης της με χρηματοδότηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., μετέτρεψε σε ηλεκτρονική μορφή τον κατάλογο της Βιβλιοθήκης. Ο ηλεκτρονικός κατάλογος διαθέτει επίσης τη δυνατότητα αναζήτησης ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων (π.χ. ελληνικές διδακτορικές διατριβές, τα δημοσιεύματα της Αρχαιολογικής Εταιρείας κ.λπ.), που έχουν εισαχθεί...
01 Ιουλίου, 2020 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 9:57

Ψηφιοποίηση της Βιβλιοθήκης της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας

Διαδώστε:
Ψηφιοποίηση της Βιβλιοθήκης της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας

Η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία στα πλαίσια του έργου της αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης της Βιβλιοθήκης της με χρηματοδότηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., μετέτρεψε σε ηλεκτρονική μορφή τον κατάλογο της Βιβλιοθήκης.

Ο ηλεκτρονικός κατάλογος διαθέτει επίσης τη δυνατότητα αναζήτησης ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων (π.χ. ελληνικές διδακτορικές διατριβές, τα δημοσιεύματα της Αρχαιολογικής Εταιρείας κ.λπ.), που έχουν εισαχθεί πολλές φορές με λέξεις-κλειδιά στα αγγλικά, για να μπορούν να βρεθούν πιο εύκολα. Η πρόσβαση σε αυτά γίνεται μέσω του πεδίου «ηλεκτρονικές πηγές». Συμβολίζονται με κόκκινο «e» τα βιβλία ή άρθρα και με γκρι «e» τα περιοδικά.

Η αναζήτησή τους μπορεί να γίνεται και στοχευμένα ενεργοποιώντας την «Ανοιχτή Πρόσβαση» πάνω από την μπάρα αναζήτησης. Για τη διεύρυνση των αποτελεσμάτων της αναζήτησης μπορεί να εισαχθεί στο πεδίο αναζήτησης το θέμα της λέξης-κλειδί με ένα λατινικό ερωτηματικό «?» ως κατάληξη, π.χ. «σκύφ?», «Münz?» κ.λπ.

Ως αποτελέσματα θα εμφανιστούν όλες οι δυνατές μορφές των λέξεων, δηλαδή «σκύφος» , «σκύφου», «σκύφοι» κ.λπ., ή «Münze», «Münzen», «Münzbild» κ.λπ.
Στη «Σύνθετη Αναζήτηση», η οποία βρίσκεται κάτω από το κουμπί «Αναζήτηση», υπάρχει η δυνατότητα να συνδυαστούν δύο διαφορετικές λέξεις με αυτόν τον τρόπο.

Πατήστε εδώ για να οδηγηθείτε στην αναζήτηση του Ηλεκτρονικού Καταλόγου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων