24/05/2023 24/05/2023 Η Ψαλτική Σχολή «Ενήχημα» σε συνεργασία με την «Απαρχή» και υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα πραγματοποιήσει -συν Θεώ- και φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Σεμινάριο Εκκλησιαστικής Μουσικής «Ψαλτικά Παράλληλα» από τις 20 μέχρι και τις 23 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα Σεμινάριο, που περιλαμβάνει τόσο Ομαδικά Σεμιναριακά Μαθήματα από...
24 Μαΐου, 2023 - 17:12
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2023 - 17:05

Σεμινάριο Εκκλησιαστικής Μουσικής «Ψαλτικά Παράλληλα»

Διαδώστε:
Σεμινάριο Εκκλησιαστικής Μουσικής «Ψαλτικά Παράλληλα»

Η Ψαλτική Σχολή «Ενήχημα» σε συνεργασία με την «Απαρχή» και υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα πραγματοποιήσει -συν Θεώ- και φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Σεμινάριο Εκκλησιαστικής Μουσικής «Ψαλτικά Παράλληλα» από τις 20 μέχρι και τις 23 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα Σεμινάριο, που περιλαμβάνει τόσο Ομαδικά Σεμιναριακά Μαθήματα από καταξιωμένους δασκάλους της Ψαλτικής Τέχνης και δασκάλους της σχολής μας, όσο και Θεματικές Διαλέξεις από εκλεκτούς ομιλητές. Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε μαθητές μεσαίου επιπέδου (Β2) και άνω αλλά και σε πτυχιούχους που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην Βυζαντινή Μουσική.

Κάθε ημέρα του σεμιναρίου, από τις 16:00 μέχρι τις 19:30 θα πραγματοποιούνται τα Ομαδικά Σεμιναριακά Μαθήματα, ενώ από τις 19:45 μέχρι τις 21:00 οι Θεματικές Διαλέξεις.

Τα Ομαδικά Σεμιναριακά Μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε ημέρα ως εξής: από τις 16:00 μέχρι τις 17:30 ο πρώτος κύκλος και από τις 18:00 μέχρι τις 19:30 ο δεύτερος. Σε κάθε κύκλο μαθημάτων πραγματοποιούνται ταυτόχρονα τέσσερα διαφορετικά Σεμιναριακά Μαθήματα, από τα οποία ο μαθητής καλείται να επιλέξει κάθε φορά ένα από αυτά με βάση την προτίμησή του αλλά και το μαθησιακό επίπεδό του στην Ψαλτική. Μεταξύ άλλων τα μαθήματα αυτά περιλαμβάνουν μελέτη σε: Αργά Ευλογητάρια, Αργές Δοξολογίες, Τρισάγιο-Δύναμις, Μέλη Αγιορείτικης Αγρυπνίας, Πολυελέους, Στιχολογίες, Δοξαστικά Ιακώβου και πολλά άλλα, τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμα.

Οι Θεματικές Διαλέξεις πραγματοποιούνται κάθε ημέρα του σεμιναρίου από τις 19:45 μέχρι τις 21:00:

-Τρίτη 20/6: «Η Εκκλησιαστική Μουσική στην Λατρεία» | Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος
-Τετάρτη 21/6: «Φωτογραφίζοντας, ζωγραφίζοντας ή απλώς περιγράφοντας την στιγμή…; – Η μεταφορά μιας ηχητικής εικόνας στο χαρτί» | Αλέξανδρος Καψοκαβάδης
-Πέμπτη 22/6: «Εκκλησιαστικότητα: Η βασικότερη (και πιο λησμονημένη) συνιστώσα της ψαλτικής | π. Νεκτάριος Θάνος
-Παρασκευή 23/6: «Ακολουθία των Αχράντων Παθών (Αποκαθιστώντας τη ροή της)» | π. Νεκτάριος Θάνος

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στον ισόγειο χώρο της Ιεράς Συνόδου Ιασίου 1, Αθήνα αποκλειστικά δια ζώσης.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 60€.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε την φόρμα εγγραφής εδώ.
Μέσα στην φόρμα μπορείτε να επιλέξετε και τον τρόπο πληρωμής (τραπεζική κάρτα, μετρητά, κατάθεση σε λογαριασμό).
Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την 13η Ιουνίου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας στέλνετε στο [email protected].

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων