17/04/2019 17/04/2019 Για δύο μήνες θα μπορεί το κοινό που θα επισκεφθεί τη Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη να θαυμάσει την Αγία Γραφή του Γουτεμβέργιου.  Η έκθεση που άνοιξε τις πύλες της την Τρίτη 16 Απριλίου, θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου. Οι επισκέπτες θα δουν ένα από τα πιο πολύτιμα βιβλία στον κόσμο, τυπωμένο σε περγαμηνή και διακοσμημένο στο...
17 Απριλίου, 2019 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2019 - 14:26

Στη Ρωσική Βιβλιοθήκη η Βίβλος του Γουτεμβέργιου

Διαδώστε:
Στη Ρωσική Βιβλιοθήκη η Βίβλος του Γουτεμβέργιου

Για δύο μήνες θα μπορεί το κοινό που θα επισκεφθεί τη Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη να θαυμάσει την Αγία Γραφή του Γουτεμβέργιου.  Η έκθεση που άνοιξε τις πύλες της την Τρίτη 16 Απριλίου, θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου.

Οι επισκέπτες θα δουν ένα από τα πιο πολύτιμα βιβλία στον κόσμο, τυπωμένο σε περγαμηνή και διακοσμημένο στο χέρι, αλλά και άλλα σπάνια βιβλία που τυπώθηκαν στην Ευρώπη πριν από το 1550. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην εξέλιξη της τυπογραφίας.

Ο Ιωάννης Γουτεμβέργιος (Johannes Gutenberg, 1400 – 3 Φεβρουαρίου 1468) ήταν Γερμανός σιδηρουργός, χρυσοχόος, τυπογράφος και εκδότης, ο οποίος εισήγαγε την τυπογραφία στην Ευρώπη. Η τελική επιτυχία για την αξιοποίηση της εφεύρεσής του ήρθε με την εκτύπωση, το 1455, της Βίβλου των 42 γραμμών στα λατινικά, σε 180 αντίτυπα, τα περισσότερα σε κοινό χαρτί και μερικά σε χαρτί εξαιρετικής ποιότητας (vellum), μία αισθητικά άριστη τυπογραφική εργασία, αν και αποτελεί μόλις το πρώτο τυπογραφικό προϊόν του.

Είναι ευρέως γνωστή ως η Βίβλος του Γουτεμβέργιου. Αποτελεί το πρώτο βιβλίο μαζικής παραγωγής, που για πολλούς είναι το καλύτερο και αρτιότερο τεχνικά βιβλίο που τυπώθηκε ποτέ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων