23/07/2019 23/07/2019 Τη δεδηλωμένη εξασφάλισε η κυβέρνηση. Στην προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την κυβέρνηση ψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ. Την καταψήφισαν οι 142 βουλευτές της Aντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ 25). “Σεβόμαστε τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας” Τις προγραμματικές της δηλώσεις...
23 Ιουλίου, 2019 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2019 - 8:35

Στην ατζέντα της Κυβέρνησης οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Διαδώστε:
Στην ατζέντα της Κυβέρνησης οι σχέσεις Κράτους  – Εκκλησίας

Τη δεδηλωμένη εξασφάλισε η κυβέρνηση. Στην προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την κυβέρνηση ψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ. Την καταψήφισαν οι 142 βουλευτές της Aντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ 25).

“Σεβόμαστε τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας”

Τις προγραμματικές της δηλώσεις σχετικά με τα ζητήματα της Παιδείας εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής χθες το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στις πρώτες συζητήσεις που έγιναν με την πλευρά της Εκκλησίας τονίζοντας ότι θα συνεχιστούν «με  σεβασμό στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: Σχετικά με τον τομέα των Θρησκευμάτων. Δόθηκε πρόσφατα η ευκαιρία και στον κ. Πρωθυπουργό και σε μένα να αναπτύξουμε κάποιες πρώτες σκέψεις αναφορικά με τη νέα σκέψη που σκοπεύουμε να οικοδομήσουμε με την Εκκλησία σεβόμενοι τους διακριτούς ρόλους Πολιτείας και Εκκλησίας».

Η αναφορά της Υπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις αναφορικά με το θέμα των σχέσεων Εκκλησία – Πολιτείας έρχεται να επιβεβαιώσει το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δυο πλευρών, γεγονός άλλωστε που φάνηκε και στις κατ ιδίαν συζητήσεις που είχαν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων