18/09/2019 18/09/2019 Λίθινο θραύσμα κεφαλής που χρονολογείται στην ύστερη αρχαϊκή περίοδο βρέθηκε στο ναό της Αθηνάς στην αρχαία ελληνική πόλη της Ποσειδωνίας κοντά στο σημερινό Σαλέρνο της Ιταλίας, σύμφωνα με δηλώσεις αρχαιολόγων στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το εύρημα είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των διακοσμητικών στοιχείων του...
18 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:13

Στην Ποσειδωνία βρέθηκε θραύσμα αρχαϊκής λίθινης κεφαλής

Διαδώστε:
Στην Ποσειδωνία βρέθηκε θραύσμα αρχαϊκής λίθινης κεφαλής

Λίθινο θραύσμα κεφαλής που χρονολογείται στην ύστερη αρχαϊκή περίοδο βρέθηκε στο ναό της Αθηνάς στην αρχαία ελληνική πόλη της Ποσειδωνίας κοντά στο σημερινό Σαλέρνο της Ιταλίας, σύμφωνα με δηλώσεις αρχαιολόγων στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το εύρημα είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των διακοσμητικών στοιχείων του ναού.

Η Ποσειδωνία ήταν μια μεγάλη αρχαία ελληνική πόλη στην ακτή του Τυρρηνικού πελάγους στη Μεγάλη Ελλάδα της νότιας Ιταλίας. Eίναι γνωστή για τους τρεις αρχαίους δωρικούς ναούς, που χρονολογούνται από το 600 έως το 450 π.Χ. και διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση.

Τα τείχη της πόλης και το αμφιθέατρο είναι σε μεγάλο βαθμό άθικτα ενώ διατηρούνται το κατώτατο σημείο των τοίχων και πολλών άλλων κατασκευών καθώς και οι δρόμοι.

Ο αρχαιολογικός χώρος είναι ανοιχτός στο κοινό ενώ εντός των ορίων του βρίσκεται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο περιέχει επίσης τα ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρου του Ηραίου στην εκβολή του Σέλε.

Πηγή: The Archaeology News Network

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων