10/02/2021 10/02/2021 ​Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, υποδέχθηκε χθες 9 Φεβρουαρίου στο ΥΠΠΟΑ τον Πρέσβη της Ισπανίας Enrique Viguera, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η κ. Μενδώνη ενημέρωσε τον κ. Viguera για το σχέδιο αποκατάστασης και ανάπλασης του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοϊου, για το οποίο ο Ισπανός πρέσβης είπε ότι...
10 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2021 - 12:06

Στην υπουργό Πολιτισμού ο Πρέσβης της Ισπανίας

Διαδώστε:
Στην υπουργό Πολιτισμού ο Πρέσβης της Ισπανίας

​Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, υποδέχθηκε χθες 9 Φεβρουαρίου στο ΥΠΠΟΑ τον Πρέσβη της Ισπανίας Enrique Viguera, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η κ. Μενδώνη ενημέρωσε τον κ. Viguera για το σχέδιο αποκατάστασης και ανάπλασης του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοϊου, για το οποίο ο Ισπανός πρέσβης είπε ότι αποτελεί ένα θέμα, που συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον της ισπανικής κοινωνίας, λόγω της ελληνικής καταγωγής της βασίλισσας Σοφίας. Όπως είπε η κ. Μενδώνη, «η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θεωρεί ότι η περίοδος της Βασιλείας είναι ένα μέρος της νεώτερης Ιστορίας μας και επομένως, αυτή την ιστορία οφείλουμε να την αναδείξουμε. Το πολιτειακό ζήτημα έχει λυθεί οριστικά. Κανείς δεν αμφισβητεί κάτι και ο κόσμος αγαπά το πρώην βασιλικό κτήμα».

Όπως ανέφερε ο κ. Viguera, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα κινηματογραφικό σχέδιο ισπανικής παραγωγής, για τα πορτρέτα δύο σημαντικών προσωπικοτήτων ελληνικής καταγωγής, του Juan de Fuca (Ιωάννης Φωκάς) και του Francisco Albo (Φραγκίσκος Άλμπος) με καταγωγή από τη Χίο, οι οποίοι υπήρξαν σημαντικοί θαλασσοπόροι. Ο πρώτος εξερεύνησε τις ακτές του Καναδά, ενώ ο δεύτερος συμμετείχε στο πλήρωμα του Μαγγελάνου και στον πρώτο περίπλου της Γης. Επίσης σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα για την προβολή των άγνωστων Ισπανών υποστηρικτών του επαναστατικού Αγώνα των Ελλήνων.

Η κ Μενδώνη και ο κ Viguera συζήτησαν επίσης σχετικά με τη συνδιοργάνωση εκθέσεων, φυσικών ή ψηφιακών. Η κ. Μενδώνη σημείωσε ότι «στο πρόγραμμά μας υπήρχε μία κοινή πρωτοβουλία μεταξύ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Αρχαιολογικού Μουσείου της Μαδρίτης. Δυστυχώς η πανδημία δεν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε, αλλά είναι κάτι που θέλουμε πραγματικά. Ελπίζω ότι με τον εμβολιασμό, από τον Σεπτέμβριο του 2021 θα μπορέσουμε να αισθανθούμε πιο ελεύθεροι, ώστε να επανεκκινήσουμε όλες τις δράσεις και τις δραστηριότητες μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων