25/05/2020 25/05/2020 Το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη με τη σειρά βίντεο «CLOSE UPS» που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας. Τα βίντεο της σειράς ρίχνουν φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη μέσα τόσο από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται,...
25 Μαΐου, 2020 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2020 - 9:43

Στο φως τα εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη

Διαδώστε:
Στο φως τα εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη με τη σειρά βίντεο «CLOSE UPS» που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας. Τα βίντεο της σειράς ρίχνουν φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη μέσα τόσο από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσο και από τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται με αυτά.

Στα πρώτα επεισόδια αφηγητές είναι ο επιστημονικός διευθυντής και οι επιμελητές του Μουσείου και πρωταγωνιστές αντικείμενα που φιλοξενούνται στο Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού.

Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στο σύνδεσμο benaki.org/closeups

Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί δύο: Στο πρώτο επεισόδιο η Ειρήνη Παπαγεωργίου, επιμελήτρια του τμήματος της Προϊστορικών, Αρχαίων Ελληνικών και Ρωμαϊκών Συλλογών του Μουσείου Μπενάκη, μας μιλά για μία ξεχωριστή «Μελαμβαφή πυξίδα», ενώ στο δεύτερο επεισόδιο, με αφορμή την «Προτομή του Αντώνη Μπενάκη», ο Τάσος Σακελλαρόπουλος, υπεύθυνος των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, αναφέρεται στη ζωή και το σημαντικό έργο του δημιουργού και ιδρυτή του Μουσείου, ο οποίος «εν ζωή» το δώρισε στο ελληνικό έθνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων