23/06/2019 23/06/2019 Το μαρτυρικό σχολείο του Μπεσλάν στην Οσσετία επισκέφτηκε αποστολή από την Έδρα Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που έχασαν τη ζωή τους έπειτα από τρεις μέρες ομηρίας, που καταπνίγηκε στο αίμα. Η τραγική κατάληξη της ομηρίας ήταν να χάσουν τη ζωή τους 334 άνθρωποι, από τους...
23 Ιουνίου, 2019 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2019 - 13:57

Στο μαρτυρικό χωριό του Μπεσλάν η έδρα Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ

Διαδώστε:
Στο μαρτυρικό χωριό του Μπεσλάν η έδρα Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ

Το μαρτυρικό σχολείο του Μπεσλάν στην Οσσετία επισκέφτηκε αποστολή από την Έδρα Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που έχασαν τη ζωή τους έπειτα από τρεις μέρες ομηρίας, που καταπνίγηκε στο αίμα.

Η τραγική κατάληξη της ομηρίας ήταν να χάσουν τη ζωή τους 334 άνθρωποι, από τους οποίους τα 180 ήταν παιδιά.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο Έλληνας ποντιακής καταγωγής γυμναστής Ιβάν Κανίδης, ο οποίος με τη θυσία του κατάφερε να σώσει τη ζωή μικρών παιδιών. Ο φωτογραφικός φακός της αποστολής της Έδρας Ποντιακών Σπουδών κατέγραψε εικόνες από το μαρτυρικό σχολείο και το γυμναστήριο του τρόμου, όπου στέκουν οι μπασκέτες στοιχειωμένες από τις 3 Σεπτεμβρίου 2004.

Τη συγκλονιστική ιστορία του σχολείου και του Ιβάν Κανίδη είχε καλύψει με αποστολή του ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και ερευνητής ιστορικών θεμάτων Τάσος Κοντογιαννίδης.

Πηγή: www.pontos-news.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων