03/02/2023 03/02/2023 Η λειτουργία πλατφόρμας για αναφορές περιστατικών βίας με τη δυνατότητα και ανώνυμης αναφοράς, και η σύσταση ομάδων δράσης στα σχολεία και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, είναι ο “κορμός” του Σχεδίου Νόμου για τη σχολική βία, το οποίο παρουσίασε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, χθες, στο υπουργικό Συμβούλιο. Ειδικότερα, Σχέδιο Νόμου προβλέπει τα εξής: 1....
03 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2023 - 10:21

Σχολική βία: Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου

Διαδώστε:
Σχολική βία: Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου

Η λειτουργία πλατφόρμας για αναφορές περιστατικών βίας με τη δυνατότητα και ανώνυμης αναφοράς, και η σύσταση ομάδων δράσης στα σχολεία και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, είναι ο “κορμός” του Σχεδίου Νόμου για τη σχολική βία, το οποίο παρουσίασε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, χθες, στο υπουργικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, Σχέδιο Νόμου προβλέπει τα εξής:

1. Κατασκευή και λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ σε συνεργασία με την κεντρική επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

2. Σε αυτήν, οι μαθητές θα μπορούν να αναφέρουν περιστατικά, συμπληρώνοντας την ειδικά διαμορφωμένη φόρμα καταγραφής περιστατικού ανώνυμα ή επώνυμα, ενώ οι γονείς θα μπορούν να αναφέρουν περιστατικά επώνυμα.

3. Για την καταγγελία Θα απαιτείται η σύνδεση με κωδικούς Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (για μαθητές) ή Taxis (για γονείς).

4. Η καταγγελία θα αποστέλλεται στην:

α) Ομάδα Δράσης, με αποδέκτες των αναφορών τους Υπεύθυνους Αντιμετώπισης της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού της οικείας σχολικής μονάδας, που θα μπορούν να επιληφθούν αμέσως των περιστατικών αυτών,

β) Ομάδα Δράσης της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

5. Σε περίπτωση αδυναμίας επίλυσης του ζητήματος σε επίπεδο σχολείου, η σχολική ομάδα δράσης καταφεύγει στην αρμόδια ομάδα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για υποστήριξη.

6. Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα στον αναφέροντα να παρακολουθήσει την πορεία της αναφοράς του μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας.

Διαβάστε επίσης: 

Ο ιερός θεσμός της οικογένειας, τα φαινόμενα βίας που απαιτούν λύσεις και το μερίδιο της Εκκλησίας

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Το φαινόμενο της βίας στα ελληνικά σχολεία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων