30/01/2024 30/01/2024 Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και το Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος συνδιοργανώνουν με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 (10:00-13:30) πολλαπλασιαστική εκδήλωση με τίτλο: «Τα ψηφιδωτά της Κανακαριάς και ο επαναπατρισμός τους» και άλλα ψηφιακά παιχνίδια και αποτελέσματα του έργου Pact4Skills. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα τελετών του Ιδρύματος στην...
30 Ιανουαρίου, 2024 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2024 - 21:22

Τα «Ψηφιδωτά της Κανακαριάς και ο επαναπατρισμός τους» και άλλα ψηφιακά παιχνίδια

Διαδώστε:
Τα «Ψηφιδωτά της Κανακαριάς και ο επαναπατρισμός τους» και άλλα ψηφιακά παιχνίδια

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και το Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος συνδιοργανώνουν με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 (10:00-13:30) πολλαπλασιαστική εκδήλωση με τίτλο: «Τα ψηφιδωτά της Κανακαριάς και ο επαναπατρισμός τους» και άλλα ψηφιακά παιχνίδια και αποτελέσματα του έργου Pact4Skills.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα τελετών του Ιδρύματος στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, δίπλα από τον παλαιό Καθεδρικό του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στην Λευκωσία.

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και το Βυζαντινό Μουσείο είναι ιδιαίτερα ευτυχείς για το γεγονός ότι ένα από τα παραδοτέα του προγράμματος Erasmus+ Pact4Skills είναι το ψηφιακό παιγνίδι «Τα ψηφιδωτά της Κανακαριάς και ο επαναπατρισμός τους», που παρουσιάζεται αυτή τη χρονιά, κατά τη θλιβερή επέτειο των πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή.

Το παιγνίδι είναι γραμμένο στα ελληνικά και αγγλικά από την επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου, Δρα Στέλλα Συλαίου βάσει σχετικού πληροφοριακού υλικού που δόθηκε από το Μουσείο για τη δημιουργία των δέκα χαρακτήρων που αναζητούν τη λεηλατημένη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Ο αγγλικός τίτλος του παιγνιδιού είναι: «Bring the treasures home. Repatriating looted mosaics to Cyprus» και παραπέμπει στην ανάλογη καμπάνια για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να ταυτισθούν με τους ακόλουθους χαρακτήρες: 1. Διευθύντρια Τμήματος Αρχαιοτήτων, 2. Εισαγγελέας, 3. Αστυνομικός Διευθυντής δίωξης αρχαιοκαπηλίας, 4. Αστυνομικός της Interpol, 5. Εκπρόσωπος Unesco, 6. Διευθυντής Βυζαντινού Μουσείου, 7. Ντετέκτιβ καλλιτεχνικών θησαυρών, 8. Πληροφοριοδότης, 9. Αρχαιολόγος/ενεργός πολίτης, 10. Διευθυντής πολιτιστικού Φορέα.

Περισσότερα για το παιγνίδι επαναπατρισμού των ψηφιδωτών μας και τα άλλα παιγνίδια που ετοίμασε το έργο Pact4Skills θα παρουσιασθούν στην πολλαπλασιαστική εκδήλωση ως ακολούθως:
10:00 – 10:15: Καλωσόρισμα από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ κ. Χρίστο Κουκλιώτη και χαιρετισμός από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

10:15 – 11:00: Ο δρ. Γεώργιος Παπαϊωάννου, Αναπληρωτής Καθηγητής Μουσειολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα παρουσιάσει το έργο Pact4Skills:
• Σκεπτικό, εταίροι, ομάδες εργασίας, δράσεις και αποτελέσματα του Pact4Skills: από την έρευνα στην πραγματικότητα.
• Το Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (MOOC) με τίτλο «Museum Mentor» και η ψηφιακή του Ευρωπαϊκή πιστοποίηση ικανοτήτων.

11:00 – 11:30: Ο δρ Ιωάννης Ηλιάδης, Διευθυντής του Βυζαντινού Μουσείου ΙΑΜ θα παρουσιάσει τα ψηφιδωτά της Κανακαριάς, τη λεηλασία και τον επαναπατρισμό τους

11:30 – 12:00: Παιχνιδοποίηση και κληρονομιά: το παιχνίδι «Τα ψηφιδωτά της Κανακαριάς και ο επαναπατρισμός τους» και άλλα παιχνίδια του έργου Pact4Skills. Ας παίξουμε!!! https://ivetagr.org/p4s/index.php

12:00 – 12:30: Διάλειμμα

12:30 – 13:00: Το Pact4Skills ως εκκίνηση: βήματα βιωσιμότητας (συνεδρία ιδεοθύελλας).

13:00-13:30 Επίσκεψη στις Συλλογές του Ιδρύματος.

Πηγή: pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων