15/03/2024 15/03/2024 Τα συντηρημένα χειρόγραφα του Διονυσίου Σολωμού θα εκτεθούν στο κοινό την προσεχή Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 13:00, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (ΒΧΜ), σε εορταστική εκδήλωση επ’ ευκαιρία και του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, τη συντήρηση των χειρογράφων του Διονυσίου Σολωμού ανέλαβε το ΒΧΜ μετά από πρωτοβουλία της...
15 Μαρτίου, 2024 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2024 - 19:37

Τα συντηρημένα χειρόγραφα του Διονυσίου Σολωμού στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Διαδώστε:
Τα συντηρημένα χειρόγραφα του Διονυσίου Σολωμού στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Τα συντηρημένα χειρόγραφα του Διονυσίου Σολωμού θα εκτεθούν στο κοινό την προσεχή Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 13:00, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (ΒΧΜ), σε εορταστική εκδήλωση επ’ ευκαιρία και του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, τη συντήρηση των χειρογράφων του Διονυσίου Σολωμού ανέλαβε το ΒΧΜ μετά από πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τη συγγραφή του Εθνικού Ύμνου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Βυζαντινού Χριστιανικού Μουσείου:

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, μετά από πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την συγγραφή του Εθνικού Ύμνου, ανέλαβε την συντήρηση των χειρογράφων του Διονυσίου Σολωμού, που φυλάσσονται και εκτίθενται στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων στην Ζάκυνθο.

Την προσεχή Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 στις 13:00 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, σε εορταστική εκδήλωση επ’ ευκαιρία και του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, τα συντηρημένα χειρόγραφα του Διονυσίου Σολωμού θα εκτεθούν στο κοινό.

Η εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον ιστορικό Δημήτρη Αρβανιτάκη με θέμα «Ο Διονύσιος Σολωμός και ο αγώνας για την ποίηση των νέων Ελλήνων», συμπεριλαμβάνει την παρουσίαση της συντήρησης των χειρογράφων από την συντηρήτρια χαρτών του ΒΧΜ, Ιωάννα Στεφανή, και απαγγελία αποσπασμάτων έργων του Διονυσίου Σολωμού από τα συντηρημένα χειρόγραφα, από την Σοφία Γιαννιώτη.

(ΕΙΚΟΝΕΣ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΛΩΜΟΥ & ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων