16/06/2023 17/06/2023 Βαθιά οδύνη και συλλυπητήρια εκφράζουν οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ για την εκδημία του Επίκουρου Καθηγητή Βιοηθικής στη Θεολογική Σχολή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Βασιλείου Φανάρα, η οποία έγινε γνωστή το βράδυ της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2023. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: Με βαθιά οδύνη το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποχαιρετά ένα ακόμα...
16 Ιουνίου, 2023 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2023 - 4:01

Το ΕΚΠΑ αποχαιρετά τον Επίκουρο Καθηγητή Βασίλειο Φανάρα

Διαδώστε:
Το ΕΚΠΑ αποχαιρετά τον Επίκουρο Καθηγητή Βασίλειο Φανάρα

Βαθιά οδύνη και συλλυπητήρια εκφράζουν οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ για την εκδημία του Επίκουρου Καθηγητή Βιοηθικής στη Θεολογική Σχολή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Βασιλείου Φανάρα, η οποία έγινε γνωστή το βράδυ της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2023.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Με βαθιά οδύνη το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποχαιρετά ένα ακόμα επίλεκτο μέλος του, τον Επίκουρο Καθηγητή Βασίλειο Φανάρα.

Ο Βασίλης Φανάρας ήταν Επίκουρος Καθηγητής Βιοηθικής στη Θεολογική Σχολή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηθικής και Βιοηθικής των Θρησκειών. Λόγω της εξειδίκευσής του ήταν Εμπειρογνώμονας Ηθικής και Ακεραιότητας της Έρευνας (Ethics Expert) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Βασίλης Φανάρας προσέφερε τις υπηρεσίες και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενώ ήταν μέλος Ευρωπαϊκών Εταιρειών Βιοϊατρικής Δεοντολογίας και Γενετικής. Ήταν υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων και Σύμβουλος Ηθικής του Golden Helix Foundation, Μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ITERA και ενεργός αξιολογητής στο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου. Υπήρξε για πολλά έτη καθηγητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φθάνοντας μέχρι τον βαθμό του Γυμνασιάρχη.

Το έργο του στην βιοηθική επικεντρώνεται στα ηθικά ζητήματα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, επεκτείνεται όμως και σε άλλα διλήμματα της βιοϊατρικής τεχνολογίας.

Ο Βασίλης Φανάρας ήταν έγγαμος και πατέρας 4 παιδιών.

Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για τον αδόκητο χαμό του Βασίλειου Φανάρα και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της πανεπιστημιακής κοινότητας στους οικείους του.

Ο Πρύτανης
Καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκοιμήθη ο Επίκουρος Καθηγητής Βιοηθικής Βασίλειος Φανάρας

Εις μνήμην Βασιλείου Φανάρα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων