10/05/2024 10/05/2024 Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ύστερα από την αξιολόγηση καινοτόμων προγραμμάτων διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα, απέδωσε τον βαθμό 59 (με άριστα το 60) στο σχέδιο που υλοποιείται στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ. Η Δράση...
10 Μαΐου, 2024 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2024 - 15:17

Το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2021-2022» απονεμήθηκε στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ

Διαδώστε:
Το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2021-2022» απονεμήθηκε στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ύστερα από την αξιολόγηση καινοτόμων προγραμμάτων διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα, απέδωσε τον βαθμό 59 (με άριστα το 60) στο σχέδιο που υλοποιείται στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ.

Η Δράση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» (European Language Label) αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της πολυγλωσσίας, η οποία αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών, με απώτερο στόχο τη συνολική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα των γλωσσών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών είναι μία διάκριση που απονέμεται σε φορείς και μεμονωμένα άτομα που επιτυγχάνουν να αναπτύξουν εργαλεία και να εφαρμόσουν μεθόδους διδασκαλίας που μπορούν να αποτελέσουν καλές πρακτικές και να υιοθετηθούν σε γλωσσικά περιβάλλοντα διαφορετικά από αυτά που αναπτύχθηκαν.

Η διάκριση αναδεικνύει, για άλλη μία φορά, τις καλές πρακτικές διδασκαλίας και εκμάθησης που υλοποιούνται στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ και τη σημαντική συμβολή του στην προώθηση της γλωσσομάθειας και της πολυγλωσσίας. Πρόκειται για το δεύτερο Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών που λαμβάνει το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ, καθώς το 2016 είχε λάβει βραβείο και έπαινο στον ίδιο διαγωνισμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων