16/12/2021 16/12/2021 Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ενέκρινε χθες Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 το αίτημα των Παλαιστινίων να συμπεριληφθεί «Η τέχνη του κεντήματος στην Παλαιστίνη: Πρακτικές, δεξιότητες, γνώση και τελετουργίες» στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας, κατά τη δέκατη έκτη συνάντησή της που έλαβε χώρα στο Παρίσι...
16 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2021 - 15:50

Το Παλαιστινιακό κέντημα στον κατάλογο της Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας

Διαδώστε:
Το Παλαιστινιακό κέντημα στον κατάλογο της Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ενέκρινε χθες Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 το αίτημα των Παλαιστινίων να συμπεριληφθεί «Η τέχνη του κεντήματος στην Παλαιστίνη: Πρακτικές, δεξιότητες, γνώση και τελετουργίες» στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας, κατά τη δέκατη έκτη συνάντησή της που έλαβε χώρα στο Παρίσι της Γαλλίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων του Κράτους της Παλαιστίνης, η Α.Ε. Riad Malki, χαιρέτισε την ένταξη της τέχνης του κεντήματος ως ενός από τα Παλαιστινιακά εθνικά στοιχεία στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών «UNESCO».

Ο Υπουργός Εξωτερικών Malki τόνισε τη σημασία της αναγραφής του Παλαιστινιακού κεντήματος τη συγκεκριμένη στιγμή, για την προστασία και τη διατήρηση της Παλαιστινιακής κοινωνικής πρακτικής και τελετουργίας που κληρονόμησε ο Παλαιστινιακός λαός από γενιά σε γενιά, ειδικά όταν η Παλαιστινιακή κληρονομιά, ιστορία, πολιτισμός και δικαιώματα παραποιούνται, υποκλέπτονται και καταστρέφονται.

Για να εορτάσουν την εγγραφή του παλαιστινιακού κεντημένου φορέματος στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το προσωπικό της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του Κράτους της Παλαιστίνης ήρθε σήμερα ντυμένο με παραδοσιακές Παλαιστινιακές φορεσιές που αντιπροσωπεύουν κεντήματα αιώνων κληρονομιάς με συγκεκριμένα μοτίβα ραφής από την Ιερουσαλήμ, την Ραμάλα, τη Ναμπλούς και τη Γάζα, πόλεις του Κράτους της Παλαιστίνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων