30/10/2019 30/10/2019 Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία, μετά από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτουαναγορεύθηκε την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, ο Καθηγητής Λαογραφίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ κ. Μ. Γ. Βαρβούνης. Η τελετή της αναγόρευσης έγινε στην αίθουσα τελετών «Constantin Stoicescu», και άρχισε στις 14.00, με συντονισμό από τον Πρόεδρο της Συγκλήτου...
30 Οκτωβρίου, 2019 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2019 - 15:51

Το Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου αναγόρευσε Επίτιμο Διδάκτορα τον Μανώλη Βαρβούνη

Διαδώστε:
Το Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου αναγόρευσε Επίτιμο Διδάκτορα τον Μανώλη Βαρβούνη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία, μετά από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτουαναγορεύθηκε την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, ο Καθηγητής Λαογραφίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ κ. Μ. Γ. Βαρβούνης.

Η τελετή της αναγόρευσης έγινε στην αίθουσα τελετών «Constantin Stoicescu», και άρχισε στις 14.00, με συντονισμό από τον Πρόεδρο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, Prof. Marian Preda.

Αναγνώσθηκε προσφώνηση του Πρύτανη Prof. Mircea Dumitru, ενώ παρών ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών Prof. Liviu Franga, καθώς και πολλοί καθηγητές και φοιτητές του ιδρύματος, μαζί με τον Επιτετραμμένο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Τουρνάκη, ο οποίος αναπληρώνει τον νέο Έλληνα Πρέσβη στο Βουκουρέστι, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναλάβει καθήκοντα, και τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φίλιππο Κρητιώτη.

Την Laudatio εκφώνησε ο Αντικοσμήτορας της  Σχολής Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών Prof. Bogdan Stefanescu, από κείμενο που έγραψε ο Prof. TudorDinu, ακολούθησε η επίδοση των διασήμων, του διπλώματος και η περιένδυση με την τήβεννο του Πανεπιστημίου, και στη συνέχεια ο τιμώμενος ανέπτυξε το θέμα «Greek Folkloreat the Beginning of the 21st century», τονίζοντας παραλλήλως ότι η σπουδαία αυτή τιμή αντανακλά στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, στη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης.

Πηγή: www.paratiritis-news.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων