20/10/2022 27/10/2022 Η ιστορία της Ίμβρου και της Τενέδου ανάγεται στα βάθη των αιώνων και στο κάνιστρο της λικνίζονται πλήθος θεών και θεοτήτων, μυθικών προσώπων, στρατηγών, στρατευμάτων, λαών και προσώπων. Δύο μικρά – κάποτε για ορισμένους– ασήμαντα νησιά που όμως αποτέλεσαν πολυσύχναστο γεωγραφικό πέρασμα ανά τους αιώνες και στο νεότερο παρελθόν πολυπόθητο απόκτημα. Εκτεινόμενα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο...
20 Οκτωβρίου, 2022 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2022 - 0:30

Βιβλιοπαρουσίαση: «Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος μέσα από τις αρχαίες πηγές»

Διαδώστε:
Βιβλιοπαρουσίαση: «Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος μέσα από τις αρχαίες πηγές»

Η ιστορία της Ίμβρου και της Τενέδου ανάγεται στα βάθη των αιώνων και στο κάνιστρο της λικνίζονται πλήθος θεών και θεοτήτων, μυθικών προσώπων, στρατηγών, στρατευμάτων, λαών και προσώπων.

Δύο μικρά – κάποτε για ορισμένους– ασήμαντα νησιά που όμως αποτέλεσαν πολυσύχναστο γεωγραφικό πέρασμα ανά τους αιώνες και στο νεότερο παρελθόν πολυπόθητο απόκτημα.

Εκτεινόμενα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο κοντά στο στόμιο του Ελλησπόντου κατέστησαν εύκολη την παράδοση τους σε αλλότριο έλεγχο.

Η συγγραφέας Ευαγγελία Ασανάκη – Χριστοφορίδου, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Ίμβρο, παρουσιάζει στο βιβλίο αυτό σχετικές φιλολογικές πηγές από αρχαίους συγγραφείς, ιστορικούς, ρήτορες, γεωγράφους, ποιητές, λεξικογράφους, Έλληνες και Λατίνους με τρόπο απλό και προσιτό χωρίς όμως να απουσιάζει ο ερευνητικός τόνος.

Ένα αναγνωστικό ταξίδι στο παρελθόν μέσω των όμορφων και απρόσμενων κειμενικών θησαυρών πολλών και σπάνιων βιβλίων που βρίσκονται στις πλούσιες ελληνικές και ξένες βιβλιοθήκες των Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων