26/09/2019 26/09/2019 Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια Εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή 2019 στο ΕΜΠ που θα λάβει χώρα, και ώρα 6 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Κτηρίου Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων του Πολυτεχνείου. Διαβάστε αναλυτικά: Η Βραδιά του Ερευνητή γιορτάζεται σε περισσότερες από 370 πόλεις της Ευρώπης με τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο...
26 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2019 - 16:23

Βραδιά Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Διαδώστε:
Βραδιά Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια Εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή 2019 στο ΕΜΠ που θα λάβει χώρα, και ώρα 6 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Κτηρίου Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων του Πολυτεχνείου.

Διαβάστε αναλυτικά:

Η Βραδιά του Ερευνητή γιορτάζεται σε περισσότερες από 370 πόλεις της Ευρώπης με τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες. Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η Βραδιά του Ερευνητή γιορτάζεται για έκτη συνεχή χρονιά μαζί με τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και άλλους συνεργαζόμενους φορείς, με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 πολιτών της Αθήνας, δίνοντας έμφαση στους νέους, τους μαθητές και τους φοιτητές.

Φέτος, δεδομένου ότι η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ με ειδικό αφιέρωμα «Αθλητισμός, Κληρονομία – Καινοτομία» με την παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών στον αθλητισμό και την παρουσία κορυφαίων Ελλήνων αθλητών, όπως του πρώην καλαθοσφαιριστή και νυν προπονητή Παναγιώτη Γιαννάκη, της παγκόσμιας πρωταθλήτριας king-boxing Νατάσας Ποντίκα και του πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Παύλου Καγιαλή.

Σας περιμένουμε στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ ως κοινωνούς της μεγάλης αυτής εμπειρίας και πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων της.

Η Βραδιά του Ερευνητή στοχεύει στο μέλλον, στο πέρασμα της έρευνας στην κοινωνία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας επιστημονικού προσωπικού υψηλού επιπέδου προσόντων, στη στήριξη νέων επιχειρήσεων καινοτομίας στην πραγματική οικονομία.

Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ υπογραμμίζει ότι ο καιρός δεν περισσεύει για:

τη χάραξη βιώσιμης στρατηγικής έρευνας & τεχνολογικής ανάπτυξης σε σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα
την υλοποίηση πολιτικών εφαρμογής της καινοτομίας με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων
τη διαμόρφωση χρηματοδοτικών και φορολογικών εργαλείων για την υποστήριξη της εφαρμογής των αποτελεσμάτων της έρευνας από νέες καινοτόμες επιχειρήσεις με επενδύσεις χαμηλού ρίσκου και υψηλής απόδοσης με υψηλούς δείκτες απασχόλησης επιστημονικού δυναμικού για να κρατήσουμε τους επιστήμονες που παράγουμε στον τόπο μας.
Η Βραδιά του Ερευνητή θέλει να συμβάλει ώστε η Πανεπιστημιακή έρευνα και το επιστημονικό δυναμικό των Πανεπιστημίων να διαμορφώσει το ελπιδοφόρο ανταγωνιστικό πρόσωπο της οικονομίας και της κοινωνίας μας σήμερα.

H επιστημονικά υπεύθυνη του ευρωπαϊκού έργου “SHERIF” για τη διοργάνωση της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ είναι η Καθ. Αντωνία Μοροπούλου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων