02/09/2019 02/09/2019 Οι αρχαιολόγοι από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας στις ανασκαφές στο Νόβγκοροντ βρήκαν έναν εγκόλπιο σταυρό που χρονολογείται τον 12ο αιώνα. Όπως αναφέρεται, ο σταυρός βρέθηκε στο πολιτιστικό στρώμα του 12ου αιώνα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, ο σταυρός είναι φτιαγμένος στο Βυζάντιο και είναι χάλκινος, ενώ είναι...
02 Σεπτεμβρίου, 2019 - 14:24
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2019 - 16:11

Βυζαντινό σταυρό ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Νόβγκοροντ

Διαδώστε:
Βυζαντινό σταυρό ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Νόβγκοροντ

Οι αρχαιολόγοι από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας στις ανασκαφές στο Νόβγκοροντ βρήκαν έναν εγκόλπιο σταυρό που χρονολογείται τον 12ο αιώνα.

Όπως αναφέρεται, ο σταυρός βρέθηκε στο πολιτιστικό στρώμα του 12ου αιώνα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, ο σταυρός είναι φτιαγμένος στο Βυζάντιο και είναι χάλκινος, ενώ είναι άγνωστο πώς βρέθηκε στο Νόβγκοροντ και ποιος τον έχασε.

Στα χρόνια των Ρως τέτοιου είδους σταυροί είχαν μεγάλη αξία, ήταν πολύτιμοι και πολύ σπάνιοι.

Ο κάτοχος του σταυρού το φορούσε συνέχεια στο στήθος ως φυλαχτό, ιδιαίτερα σε μακρινές εκστρατείες. Οι ερευνητές ελπίζουν να ανακαλύψουν σύντομα τι ακριβώς βρισκόταν μέσα στο εγκόλπιο. Πιθανολογούν πως μέσα σε αυτό βρίσκονταν κάποια λείψανα ή κομμάτια του αγιασμένου αντίδωρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων