20/03/2019 20/03/2019 Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε Δελτίου Τύπου για την Υποστήριξη του έργου των Ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ. Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:   Μαρούσι, 20-03-2019   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Θέμα: Υποστήριξη του έργου των Ψυχολόγων στα Επαγγελματικά Λύκεια   Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζεται η σύσταση...
20 Μαρτίου, 2019 - 11:17

Υποστήριξη του έργου των Ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ

Διαδώστε:
Υποστήριξη του έργου των Ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε Δελτίου Τύπου για την Υποστήριξη του έργου των Ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ.

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

 

Μαρούσι, 20-03-2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Υποστήριξη του έργου των Ψυχολόγων στα Επαγγελματικά Λύκεια

 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζεται η σύσταση και συγκρότηση Ομάδας Εποπτών-Ψυχολόγων από το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενο προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

 

Σύμφωνα με την απόφαση, έργο του Επόπτη Ψυχολόγου είναι η συμβουλευτική υποστήριξη και εποπτεία των ψυχολόγων που στελεχώνουν τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Σημειώνεται πως ο Επόπτης Ψυχολόγος δεν υποκαθιστά το έργο των τοποθετημένων ψυχολόγων, στους οποίους παραμένει η ευθύνη υλοποίησης.

 

Κατά το τρέχον σχολικό έτος, στα Επαγγελματικά Λύκεια προσλήφθηκαν 222 αναπληρωτές ψυχολόγοι, με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες της ψυχοκοινωνικής στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να οργανώσουν τη δικτύωση των σχολικών μονάδων με υποστηρικτικές δομές ψυχοκοινωνικής υγείας της εκάστοτε περιοχής. Επίσης, από την αρχή του σχολικού έτους, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από ενημερωτικές συναντήσεις με τους ψυχολόγους της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του προγράμματος.

 

Η δράση «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» ξεκίνησε το 2017-2018 και εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 9 ΕΠΑΛ. Φέτος, το πρόγραμμα επεκτάθηκε στα 400 Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας και εκτός της πρόσληψης ψυχολόγων περιλαμβάνει εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά, ενεργοποίηση του θεσμού του «Συμβούλου Καθηγητή», δημιουργία συγχρηματοδοτούμενων «Σχεδίων Δράσης», εξοπλισμό των σχολείων με υποδομές τηλεδιάσκεψης και τηλε-εκπαίδευσης, καθώς και σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των ψυχολόγων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων