03/11/2023 03/11/2023 Συνεχίστηκαν σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, οι εργασίες του διεπιστημονικού συνεδρίου με τίτλο: «Προσβασιμότητα–Αναπηρία–Εκκλησία», το οποίο διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού.  Παρακολουθήστε τις εργασίες της δεύτερης ημέρας:  Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο Γ΄Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής και τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το διαδικτυακό περιοδικό «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ» και το...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 18:06

2η ημέρα του Συνεδρίου «Προσβασιμότητα-Αναπηρία-Εκκλησία» στο ΑΠΘ – Πρωινές συνεδρίες

Διαδώστε:
2η ημέρα του Συνεδρίου «Προσβασιμότητα-Αναπηρία-Εκκλησία» στο ΑΠΘ – Πρωινές συνεδρίες

Συνεχίστηκαν σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, οι εργασίες του διεπιστημονικού συνεδρίου με τίτλο: «Προσβασιμότητα–Αναπηρία–Εκκλησία», το οποίο διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού. 

Παρακολουθήστε τις εργασίες της δεύτερης ημέρας:

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο Γ΄Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής και τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το διαδικτυακό περιοδικό «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ» και το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Orthodoxia News Agency” (οpe.gr)

Δείτε και κατεβάστε το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Το Συνέδριο ξεκίνησε χθες, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, με την εναρκτήρια συνεδρία κατά την οποία μίλησαν οι π. Ιωάννης Χρυσαυγής και Emmanuel Agius, ενώ προήδρευσε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, Καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης. Προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί πρυτανικών, εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχών.

Το κύριο έργο του Συνεδρίου διεξάγεται σήμερα και αύριο όπου θα λάβουν χώρα οι Συνεδρίες.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την πρώτη ημέρα: 1η ημέρα του Συνεδρίου «Προσβασιμότητα-Αναπηρία-Εκκλησία» στο ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Σκοπός του Συνεδρίου

Το θέμα της προσβασιμότητας σε αυτήν την περίπτωση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προβληματισμού και αναδεικνύει ένα σημαντικό πεδίο ανάπτυξης ποιμαντικής δράσης και θεολογικού λόγου με σκοπό τη διακονία του ανθρώπου και το σεβασμό και την καλλιέργεια του ανθρώπινου προσώπου και της ιδιαιτερότητάς του.

Στόχος του συνεδρίου είναι να διερευνήσει, πρώτον, ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες ανάπτυξης ενός «προσβάσιμου» θεολογικού λόγου στα άτομα με αναπηρία και, δεύτερον, κατά πόσο και με ποιους τρόπους η εκκλησιαστική ζωή και πράξη μπορεί να είναι προσβάσιμη σε ανθρώπους με ποικίλες ειδικές ανάγκες. Σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει σε μία γόνιμη συνάντηση θεολόγους και εκκλησιαστικούς φορείς, εκπροσώπους των ομάδων ατόμων με αναπηρία, ειδικούς στο χώρο της αναπηρίας εκτός του θεολογικού χώρου και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αναπηρίας, να θέσει και να επεξεργαστεί τους προβληματισμούς που θα προκύψουν από το διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων συνομιλητών, να προτείνει δράσεις και να διατυπώσει θεολογικές και ποιμαντικές προτάσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ατόμων με αναπηρία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων