22/04/2022 22/04/2022 Μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε και φέτος Μεγάλη Παρασκευή στην τοποθεσία «Γολγοθάς» του Δρυόβουνου Κοζάνης, η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Η πομπή ξεκίνησε, λίγο μετά τις 10 το πρωί από την εκκλησία του Αγίου Μηνά, μετά την ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών. Στην αρχή της πομπής , βρίσκονταν οι μυροφόρες, ενώ ακολούθησε η στρατιωτική μπάντα, με...
22 Απριλίου, 2022 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2022 - 12:08

Δρυόβουνο Κοζάνης: Η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στην τοποθεσία «Γολγοθάς»

Διαδώστε:
Δρυόβουνο Κοζάνης: Η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στην τοποθεσία «Γολγοθάς»

Μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε και φέτος Μεγάλη Παρασκευή στην τοποθεσία «Γολγοθάς» του Δρυόβουνου Κοζάνης, η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου.

Η πομπή ξεκίνησε, λίγο μετά τις 10 το πρωί από την εκκλησία του Αγίου Μηνά, μετά την ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών. Στην αρχή της πομπής , βρίσκονταν οι μυροφόρες, ενώ ακολούθησε η στρατιωτική μπάντα, με τους πένθιμους ήχους και αμέσως μετά κλήρος και πιστοί. Στην συνέχεια, αφού κατέβηκε από τον Σταυρό το σκήνωμα του Ιησού, παραδόθηκε στις μυροφόρες.

Μετά την αποκαθήλωση, η πομπή μετέφερε το Σώμα του Χριστού στην εκκλησία του Αγίου Μηνά για να το προσκυνήσουν όλοι οι πιστοί. Η τελετή αυτή έχει καθιερωθεί από το 1977 από τον ιερέα του χωριού Στέφανο Τσαντίρη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ (Σύνταξη Μπέλλα Θεριού)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων