07/05/2024 09/05/2024 Στη Χίο οι πιστοί, τηρώντας το έθιμο μεταφέρουν τις εικόνες από το χωριό Λεπτόποδα στην παραλία Αγιάσματα, περπατώντας για περίπου μία ώρα. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Περίμετρος» ο Αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Αμανής, Κώστας Ρυμικής, το έθιμο αυτό το βρήκαν οι νεότεροι από τους προγόνους τους και το τηρούν κάθε χρόνο. «Οι κάτοικοι...
07 Μαΐου, 2024 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2024 - 0:20

Χίος: Πιστοί μεταφέρουν τις εικόνες από χωριό σε χωριό περπατώντας για μία ώρα

Διαδώστε:
Χίος: Πιστοί μεταφέρουν τις εικόνες από χωριό σε χωριό περπατώντας για μία ώρα

Στη Χίο οι πιστοί, τηρώντας το έθιμο μεταφέρουν τις εικόνες από το χωριό Λεπτόποδα στην παραλία Αγιάσματα, περπατώντας για περίπου μία ώρα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Περίμετρος» ο Αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Αμανής, Κώστας Ρυμικής, το έθιμο αυτό το βρήκαν οι νεότεροι από τους προγόνους τους και το τηρούν κάθε χρόνο.

«Οι κάτοικοι έπαιρναν τα εικονίσματα από την Παναγία Δέσποινα και μέσα από μονοπάτια, τα περνούσαν από τα χωράφια για να ευλογήσουν τους αγρούς, τα ζώα, ενδιάμεσα έκανα κάποιες δεήσεις και έφταναν μετά από περίπου μία ώρα στα Αγιάσματα, όπου υπάρχουν τρία εκκλησάκια σε ένα από τα οποία γίνεται η Λειτουργία. Στη συνέχεια, κάνουμε άλλη μία ώρα επιστροφή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Ρυμικής.

(Πηγή: ertnews.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων