22/01/2024 22/01/2024 Αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας 22ας Ιανουαρίου 2024 από το Άγιον Όρος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσκεψή του στον Άθωνα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος και η συνοδεία του -σαράντα Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, επισκέφθηκαν τις Μονές Ξενοφώντος, Σίμωνος Πέτρας, Φιλοθέου, Καρακάλλου και Παντοκράτορος....
22 Ιανουαρίου, 2024 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2024 - 16:24

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Άγιον Όρος

Αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας 22ας Ιανουαρίου 2024 από το Άγιον Όρος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσκεψή του στον Άθωνα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος και η συνοδεία του -σαράντα Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, επισκέφθηκαν τις Μονές Ξενοφώντος, Σίμωνος Πέτρας, Φιλοθέου, Καρακάλλου και Παντοκράτορος.

Το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Ιβηριτικό κελί της Αγίας Άννης και στη συνέχεια αναχώρησαν ακτοπλοϊκώς για την Ουρανούπολη.

Το απόγευμα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και από αύριο ξεκινά σειρά επαφών με θεσμικούς παράγοντες, έως και το τέλος της εβδομάδας.

Να σημειωθεί πως η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος που συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στo πλαίσιo αυτών των εκδηλώσεων στις 28 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης θα ανακηρύξει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής επίτιμο μέλος της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιερό προσκύνημα στο Άγιον Όρος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος για τα Θεοφάνεια

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Οι Έλληνες της Αμερικής αγαπούν και σέβονται το Άγιον Όρος και εργάζονται για το καλό της Εκκλησίας

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων