09/01/2024 10/01/2024 Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, η τελετή Αγιασμού των υδάτων και καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην τοποθεσία Bogey Hole στην πόλη Newcastle της Νέας Νοτίου Ουαλίας στην Αυστραλία. Πρόκειται για την τοποθεσία στην οποία επαναλαμβάνεται εδώ και 65 χρόνια η συγκεκριμένη τελετή κατά τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων. Τον...
09 Ιανουαρίου, 2024 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2024 - 1:18

Αγιασμός των υδάτων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Newcastle της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Διαδώστε:
Αγιασμός των υδάτων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Newcastle της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, η τελετή Αγιασμού των υδάτων και καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην τοποθεσία Bogey Hole στην πόλη Newcastle της Νέας Νοτίου Ουαλίας στην Αυστραλία. Πρόκειται για την τοποθεσία στην οποία επαναλαμβάνεται εδώ και 65 χρόνια η συγκεκριμένη τελετή κατά τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων.

Τον Αγιασμό των υδάτων τέλεσε ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων, π. Νικόλαος Σκορδίλης, μαζί με τους πατέρες Μάρκο και Ευάγγελο, παρουσία των μελών της διοίκησης της Ενορίας, των μελών της εκκλησιαστικής χορωδίας, καθώς και του Επίτιμου Προξένου της Ελλάδος στο Newcastle κ. Ζήση Αντωνιάδη, κ.ά.

Από τους δώδεκα ευλαβείς νέους που βούτηξαν στη θάλασσα για τον Τίμιο Σταυρό, την ευλογία να τον ανασύρει είχε ο κ. Παναγιώτης Αθανασίου.

Σε όλους δόθηκε από μια εικόνα του Χριστού, ως ευλογία από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, καθώς και από ένα αναμνηστικό μπλουζάκι που έφερε επιγραφή «Θεοφάνεια 2024» και το ειδικό λογότυπο για τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι την τελετή κάλυψαν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημερώσεως, συμπεριλαμβανομένου του τηλεοπτικού σταθμού NBN3, που εγκωμίασαν και συνεχάρησαν την ελληνική κοινότητα για την αφοσίωση τής στις θρησκευτικές της παραδόσεις.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων