27/07/2021 27/07/2021 Την Κυριακή, 25 Ιουλίου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Πέρθη, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και των θυμάτων κατά την εισβολή του “Αττίλα” στην Κύπρο το 1974. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, ενώ παρέστησαν η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία...
27 Ιουλίου, 2021 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2021 - 13:29

Μνημόσυνο για τους πεσόντες της εισβολής στην Κύπρο

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τους πεσόντες της εισβολής στην Κύπρο

Την Κυριακή, 25 Ιουλίου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Πέρθη, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και των θυμάτων κατά την εισβολή του “Αττίλα” στην Κύπρο το 1974.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, ενώ παρέστησαν η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας της Δυτικής Αυστραλίας, κ. Ζάκ Χρυσοστόμου, και πολυπληθές εκκλησίασμα που κατέκλυσε την Εκκλησία.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, ενώ αμέσως μετά αναγνώστηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου για την 47η θλιβερή επέτειο της εισβολής στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος τόνιζε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Παρ’ όλα αυτά, το όραμά μας για την επανένωση δεν πρόκειται να ματαιωθεί. Παρά τα όποια εμπόδια και την τροχοπέδη που αυτά επιφέρουν, ο αγώνας για την απελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπρου δε θα πάψει να συνιστά ένα ιερό καθήκον για όλους μας. Ιερό καθήκον προς τα χιλιάδες θύματα της εισβολής του ‘Αττίλα’, τη μνήμη των οποίων σήμερα τιμούμε, αλλά και προς όσους έμειναν πίσω – προς τους συγγενείς των νεκρών και των αγνοουμένων, προς τους βίαια ξεριζωθέντες από τις πατρογονικές τους εστίες, ιδίως δε προς τις επόμενες γενιές των Κυπρίων, οι οποίες επιβάλλεται να ζήσουν σε ένα περιβάλλον ειρήνης, ομόνοιας και συμφιλίωσης……..Με αφορμή τη σημερινή θλιβερή επέτειο, επαναβεβαιώνουμε με αποφασιστικότητα τη δέσμευσή μας: Δεν ξεχνούμε! Δεν παραιτούμαστε! Συνεχίζουμε με πίστη στον Θεό να διεκδικούμε τη μόνη δίκαιη λύση του Κυπριακού, την επανένωση της μεγαλονήσου!”.

Κατόπιν, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων και των θυμάτων κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974.

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας τελέστηκε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Kings Park, που δεσπόζει πάνω από τον πανέμορφο ποταμό Swan της Πέρθης.

Πηγή: vema.com.au

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων