09/12/2023 10/12/2023 Στο φαινόμενο της μοναξιάς, η έκταση του οποίου στη σύγχρονη εποχή επιτρέπει τον χαρακτηρισμό του ως πανδημικού, εστιάζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στο πιο πρόσφατο από τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα πνευματικής ωφελείας που απευθύνει διά του μέσου κοινωνικής δικτυώσεως Instagram. «Το ΄χω πει πολλές φορές, ότι ένα πανδημικό φαινόμενο της εποχής μας είναι η...
09 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:24
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2023 - 2:42

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για το πανδημικό φαινόμενο της μοναξιάς

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για το πανδημικό φαινόμενο της μοναξιάς

Στο φαινόμενο της μοναξιάς, η έκταση του οποίου στη σύγχρονη εποχή επιτρέπει τον χαρακτηρισμό του ως πανδημικού, εστιάζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στο πιο πρόσφατο από τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα πνευματικής ωφελείας που απευθύνει διά του μέσου κοινωνικής δικτυώσεως Instagram.

«Το ΄χω πει πολλές φορές, ότι ένα πανδημικό φαινόμενο της εποχής μας είναι η μοναξιά. Είναι ένα τραγικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί τον άνθρωπο και δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο ζούμε σήμερα δεν βοηθάει να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα. Και κυρίως δεν βοηθάει και το κινητό, που είμαστε πολλές ώρες αφιερωμένοι και αποκλεισμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού μας», σημειώνει εισαγωγικά ο Σεβασμιώτατος.

«Υπάρχει η κοινωνική μοναξιά, υπάρχει η ψυχολογική μοναξιά, η συναισθηματική μοναξιά», επισημαίνει, «αλλά η χειρότερη μορφή είναι η οντολογική μοναξιά. Είναι δηλαδή μια κατάσταση η οποία δεν σου επιτρέπει να καταλάβεις από πού έρχεσαι και πού πας. Και σε αυτή την κατάσταση ο άνθρωπος χάνεται, είναι σα να ζει έναν αργό θάνατο. Αυτή η μοναξιά ξεπερνιέται μόνο αν βάλουμε την καλύτερη παρέα στη ζωή μας. Και η καλύτερη παρέα ξέρετε ποιος είναι; Ο Χριστός!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων