26/03/2024 26/03/2024 Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών. Με τον προεξάρχοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι κ. Δοσίθεος του Πατριαρχείου Γεωργίας, Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ...
26 Μαρτίου, 2024 - 15:19
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2024 - 14:59

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο κέντρο της Ευρώπης

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο κέντρο της Ευρώπης

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών.

Με τον προεξάρχοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι κ. Δοσίθεος του Πατριαρχείου Γεωργίας, Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ και Τανάγρας κ. Απόστολος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιερείς των διαφόρων Ορθοδόξων Παρουσιών στο Βέλγιο και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

Το παρών, επίσης, έδωσαν οι Πρέσβεις της Ελλάδος, της Βουλγαρίας και της Βορείου Μακεδονίας, Έλληνες Διπλωμάτες στο Βέλγιο, Εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Αντιπροσωπίας της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, Άρχοντες της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, εκπρόσωποι των διαφόρων Ελληνικών παραγόντων της πόλεως, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής του Γενεθλίου της Θεοτόκου Άστεν και πλήθος κόσμου.

Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στην μεγάλη πληγή που προκαλείται στο σώμα της Εκκλησίας από τις διάφορες αιρέσεις, την δυσκολία της διατήρησης της ενότητας των Ορθοδόξων, η οποία όμως γίνεται ευχαριστιακά εφικτή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η λιτανεία των ιερών εικόνων εντός του Ναού, αναγνώσθηκε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας και ο προεξάρχων Μητροπολίτης Αθηναγόρας απηύθυνε ευχαριστίες στους συλλειτουργούς του, τις διάφορες χορωδίες που απέδωσαν τους ύμνους της ημέρας, όλους τους συμμετέχοντες στην χαρά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Βέλγιο και ευχήθηκε την πολυπόθητη ειρήνη στον κόσμο, την ομόνοια στους κόλπους της Εκκλησίας και καλή συνέχεια στην πορεία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων