29/03/2024 29/03/2024 Η Ορθοδοξία ούτε ιδεολογία είναι, ούτε φιλοσοφικό σύστημα. Είναι τρόπος ζωής που έχει σχέση με την ενσάρκωση, την Σταύρωση και την Ανάσταση του Θεού Λόγου. Μοναδική οδός σωτηρίας μας είναι, να βιώσουμε την Ορθόδοξη πίστη και παράδοσή μας και να την διατηρήσουμε γνήσια και ανόθευτη. Αυτά είπε μεταξύάλλων στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ....
29 Μαρτίου, 2024 - 18:12
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2024 - 17:53

Μητροπολίτης Βρυούλων: “Η Ορθοδοξία ούτε ιδεολογία είναι, ούτε φιλοσοφικό σύστημα. Είναι τρόπος ζωής”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Βρυούλων: “Η Ορθοδοξία ούτε ιδεολογία είναι, ούτε φιλοσοφικό σύστημα. Είναι τρόπος ζωής”

Η Ορθοδοξία ούτε ιδεολογία είναι, ούτε φιλοσοφικό σύστημα. Είναι τρόπος ζωής που έχει σχέση με την ενσάρκωση, την Σταύρωση και την Ανάσταση του Θεού Λόγου. Μοναδική οδός σωτηρίας μας είναι, να βιώσουμε την Ορθόδοξη πίστη και παράδοσή μας και να την διατηρήσουμε γνήσια και ανόθευτη.

Αυτά είπε μεταξύάλλων στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων ο οποίος μετέβη οδικώς εκ Θεσσαλονίκης στην Επαρχία του, τα Βουρλά της Ερυθραίας στην Μικρά Ασία, για να εορτάσει με τους εκεί Χριστιανούς και προσκυνητές από την Ελλάδα την πρώτη Κυριακή των Νηστειών, της Ορθοδοξίας.

Ανέκφραστη η συγκίνηση του, αλλά και των εξ Ελλάδος προσκυνητών που αξιώθηκαν να επισκεφθούν την γη των προγόνων τους, αλλά και να εορτάσουν στον τόπο αυτό την μεγάλη αυτή εορτή προς τιμήν της Ορθοδόξου πίστεώς μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι ημέρα θριάμβου της Ορθοδόξου πίστεώς μας, σε σχέση με την αλήθεια για τον Θεό, τον κόσμο, τον άνθρωπο και το νόημα της ζωής. Δεν είναι Χριστιανική πίστη η θεωρία ότι υπάρχει απλά στον κόσμο μια ανώτερη δύναμη. Δεν είναι Χριστιανική πίστη το να μην αποδέχεται κανείς εξ’ ολοκλήρου το περιεχόμενο της θείας αποκαλύψεως, ούτε όμως και να το αποδέχεται, μόνο θεωρητικά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων