22/03/2024 22/03/2024 Στην κοινωνική αλλαγή που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα αναφέρεται ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων σε επίκαιρη ανάρτησή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί η Ιερά Μητρόπολη.  Ο Σεβασμιώτατος σημειώνει αρχικά ότι ο ίδιος ανήκει σε μια γενιά η οποία σιγά σιγά φεύγει και δεν θα επιστρέψει. “Μια γενιά που σπούδασε μόνη της, που δεν είχαν...
22 Μαρτίου, 2024 - 9:58

Βρυούλων Παντελεήμων: Έχουμε γίνει θεατές της κοινωνικής διάλυσης και της κατάργησης θεσμών λόγω…… προόδου

Διαδώστε:
Βρυούλων Παντελεήμων: Έχουμε γίνει θεατές της κοινωνικής διάλυσης και της κατάργησης θεσμών λόγω…… προόδου

Στην κοινωνική αλλαγή που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα αναφέρεται ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων σε επίκαιρη ανάρτησή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί η Ιερά Μητρόπολη. 

Ο Σεβασμιώτατος σημειώνει αρχικά ότι ο ίδιος ανήκει σε μια γενιά η οποία σιγά σιγά φεύγει και δεν θα επιστρέψει. “Μια γενιά που σπούδασε μόνη της, που δεν είχαν λεφτά οι γονείς μας για ιδιαίτερα μαθήματα και όμως δεν τα παρατήσαμε. Γενιά που κάναμε τις εργασίες του Σχολείου μόνοι μας, δεν μας βοηθούσαν οι γονείς γιατί ήταν στα χωράφια ή στις δουλειές τους για το φτωχό μεροκάματο. Μια γενιά που θεωρούσε ντροπή να κάθεται στο κάθισμα στο λεωφορείο και μπροστά του να στέκεται όρθιος ένας γέροντας, μια έγκυος ή μια γυναίκα με μικρό παιδί στην αγκαλιά”, γράφει.

Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ωστόσο γράφει ότι ανήκει και σε εκείνη την γενιά που έκανε λάθη όταν ανέχτηκε απάτριδες και ανθέλληνες, εχθρούς της πίστης, της πατρίδος των Ιερών και των Οσίων μας, λόγω…….. Ευγένειας!

Σήμερα, δυστυχώς να φύγουν οι Εικόνες από τα Σχολεία, για να αισθάνονται άνετα οι αλλόθρησκοι μαθητές λόγω…….. ευγένειας!!!

“Να καταργηθεί σιγά σιγά η γλώσσα μας και να αντικατασταθεί με άλλη λόγω……. προόδου!!! Προσέξετε πόσες πινακίδες στα καταστήματα είναι γραμμένες σήμερα στα Ελληνικά!!! Και για να μην μας λένε καθυστερημένους, ανεχόμαστε το ανώμαλο για ομαλό, το παρά φύσιν ως φυσικό, θεατές πλέον της κοινωνικής διάλυσης και της κατάργησης θεσμών λόγω…… προόδου!!! Πόσο καθυστερημένους μας θεωρούν δυστυχώς όλους τους παλαιούς σήμερα!!! Ευχή : ” Κύριε μη αποστρέψεις το πρόσωπον σου” από την Ελλάδα μας”, καταλήγει.

Αναλυτικά η ανάρτηση: 

Αδερφοί μου,

Αισθάνομαι την ανάγκη, μια και ανήκω σε μια γενιά των 60,70,80 χρόνων που σιγά σιγά φεύγει και δεν θα επιστρέψει, να πω στη γενιά του σήμερα λίγα, αλλά πολύ χαρακτηριστικά της ζωής μας, εκείνων των χρόνων που ζήσαμε εδώ στην Πατρίδα, την Ελλάδα μας.

Είμαστε μια γενιά που περπατούσε και γύριζε από το Σχολείο με τα πόδια.

Μια γενιά με ομοιόμορφα κουρεμένο το κεφάλι των αγοριών στο άνοιγμα του Σχολείου.

Μια γενιά με εκείνες τις μπλε ποδιές και τους άσπρους γιακάδες, που έκρυβαν τη φτώχεια, τις χειροποίητες μάλλινες ζακέτες που έπλεξε η μαμά, τις ομοιόμορφες ποδιές, που δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις την πλούσια από την φτωχή μαθήτρια.

Μια γενιά που μας καλούσε στο μάθημα το χειροκίνητο εκείνο τεράστιο κουδούνι. Μια γενιά που στο Σχολείο έκανε έπαρση και υποστολή της σημαίας και άρχιζε τα μαθήματα με προσευχή.

Μια γενιά που ο δάσκαλος σε έστελνε στο Γραφείο του Διευθυντή να πάρεις κιμωλία. Μια γενιά που δεν κοίταζες τον καθηγητή στα μάτια κι όταν σε τιμωρούσε για κάτι που έκανες, παραδεχόσουν την ενοχή σου και δεν κατηγορούσες τον καθηγητή στους γονείς σου για να έρθουν στο σχολείο και να δημιουργήσουν πρόβλημα σε βάρος του καθηγητή.

Μια γενιά που σπούδασε μόνη της, που δεν είχαν λεφτά οι γονείς μας για ιδιαίτερα μαθήματα και όμως δεν τα παρατήσαμε.

Γενιά που κάναμε τις εργασίες του Σχολείου μόνοι μας, δεν μας βοηθούσαν οι γονείς γιατί ήταν στα χωράφια ή στις δουλειές τους για το φτωχό μεροκάματο.

Μια γενιά που θεωρούσε ντροπή να κάθεται στο κάθισμα στο λεωφορείο και μπροστά του να στέκεται όρθιος ένας γέροντας, μια έγκυος ή μια γυναίκα με μικρό παιδί στην αγκαλιά.

Μια γενιά που πίστευε στον Θεό, σέβονταν απόλυτα τους γονείς, τους δασκάλους και τους γείτονες.

Μια γενιά που έπαιζε στο δρόμο, στις λάσπες κλωτσούσε την μπάλα και έπινε νερό από την βρύση.

Μια γενιά που αγάπησε την οικογένεια, την πατρίδα, το καλό, την αλήθεια.

Μια γενιά που δυστυχώς δεν κατάφερε να γεμίσει την ψυχή και την καρδιά των παιδιών και των εγγονών της, από πατρίδα, σημαία, Ελληνικό πολιτισμό, ένδοξη ιστορία και την θρησκεία της αγάπης που είναι η Χριστιανική Ορθόδοξη.

Είμαστε μια γενιά που έκανε λάθη όταν ανέχτηκε απάτριδες και ανθέλληνες, εχθρούς της πίστης, της πατρίδος των Ιερών και των Οσίων μας, λόγω…….. Ευγένειας!

Σήμερα, δυστυχώς να φύγουν οι Εικόνες από τα Σχολεία, για να αισθάνονται άνετα οι αλλόθρησκοι μαθητές λόγω…….. ευγένειας!!!

Να καταργηθεί σιγά σιγά η γλώσσα μας και να αντικατασταθεί με άλλη λόγω……. προόδου!!!

Προσέξετε πόσες πινακίδες στα καταστήματα είναι γραμμένες σήμερα στα Ελληνικά!!! Και για να μην μας λένε καθυστερημένους, ανεχόμαστε το ανώμαλο για ομαλό, το παρά φύσιν ως φυσικό, θεατές πλέον της κοινωνικής διάλυσης και της κατάργησης θεσμών λόγω…… προόδου!!!

Πόσο καθυστερημένους μας θεωρούν δυστυχώς όλους τους παλαιούς σήμερα!!!

Ευχή : ” Κύριε μη αποστρέψεις το πρόσωπον σου” από την Ελλάδα μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων