24/06/2019 24/06/2019 Ο Μητροπολίτης Σμύρνης, κ. Βαρθολομαίος, παρεπιδημεί από την περασμένη Παρασκευή στα Τρίκαλα. Στο πλαίσιο της εκεί παραμονής του, συνοδευόμενος από τον οικείο ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών, κ. Χρυσόστομο, το μεσημέρι της Δευτέρας, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή Δουσίκου. Με προσδοκία μεγάλη, αγάπη και πόθο πνευματικό, οι πατέρες της Ιεράς Μονής τον υποδέχθηκαν...
24 Ιουνίου, 2019 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2019 - 20:49

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης στη Μονή Δουσίκου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σμύρνης στη Μονή Δουσίκου

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης, κ. Βαρθολομαίος, παρεπιδημεί από την περασμένη Παρασκευή στα Τρίκαλα. Στο πλαίσιο της εκεί παραμονής του, συνοδευόμενος από τον οικείο ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών, κ. Χρυσόστομο, το μεσημέρι της Δευτέρας, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή Δουσίκου.

Με προσδοκία μεγάλη, αγάπη και πόθο πνευματικό, οι πατέρες της Ιεράς Μονής τον υποδέχθηκαν στα προπύλαια αυτής και ακολούθως κατευθύνθηκαν στον κεντρικό Ναό, που είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Παρακολουθήστε (ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ: TRIKALAVOICE):

 

 

Στο Καθολικό της Μονής, τελέστηκε Δοξολογία και ο Ιερομόναχος Βησσαρίων εμφανώς συγκινημένος απηύθυνε εκ μέρους του Ηγουμένου, γέροντος Ιγνατίου, λόγον καλωσορίσματος στον Μητροπολίτη Σμύρνης.

Ο τελευταίος ανταπέδωσε εκφράζοντας ευχαριστήριους λόγους και ζητώντας από τους πατέρας της Μονής να προσεύχονται για τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη Βαρθολομαίο και «την ελαχιστότητά μου – να καταφέρουμε να οικοδομήσουμε και να δώσουμε την παλαιά της λάμψη στη Μητρόπολη Σμύρνης», την οποία ο ίδιος εκλήθη να διαποιμάνει έπειτα από 94 ολόκληρα χρόνια «σιωπής».

Παρακολουθήστε, επίσης:

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων