21/06/2022 21/06/2022 Η πόλη του Μονάχου, η «πόλη με καρδιά» όπως συνήθως χαρακτηρίζεται , εορτάζει εφέτος τα 864α γενέθλιά της. Το γεγονός αυτό εορτάστηκε με πολυποίκιλο πολιτιστικό πρόγραμμα στις κεντρικές πλατείες της πόλης, όπου παρευρέθησαν χιλιάδες Βαυαρών και άλλων τουριστών. Λόγω της δίχρονης απαγόρευσης συγκεντρώσεων εξαιτίας του κορωνοἲού, δόθηκε εφέτος η ευκαιρία στους κατοίκους Μονάχου και στους...
21 Ιουνίου, 2022 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2022 - 20:02

Ορθόδοξη ευλογία για τα 864α γενέθλια του Μονάχου

Διαδώστε:
Ορθόδοξη ευλογία για τα 864α γενέθλια του Μονάχου

Η πόλη του Μονάχου, η «πόλη με καρδιά» όπως συνήθως χαρακτηρίζεται , εορτάζει εφέτος τα 864α γενέθλιά της.

Το γεγονός αυτό εορτάστηκε με πολυποίκιλο πολιτιστικό πρόγραμμα στις κεντρικές πλατείες της πόλης, όπου παρευρέθησαν χιλιάδες Βαυαρών και άλλων τουριστών. Λόγω της δίχρονης απαγόρευσης συγκεντρώσεων εξαιτίας του κορωνοἲού, δόθηκε εφέτος η ευκαιρία στους κατοίκους Μονάχου και στους επισκέπτες από όλα τα μέρη της γής, να γλεντήσουν, να χορέψουν και να απολαύσουν βαυαρικές λιχουδιές και μπύρα κάτω από τον καταγάλανο βαυαρικό ουρανό και με καύσωνα.

Στις εκδηλώσεις έλαβε μέρος και το Συμβούλιο των Χριστιανικών Εκκλησιών Μονάχου με μια σεμνή τελετή σε εξέδρα στη κεντρική πλατεία Marienplatz, όπου οι εκπρόσωποι των τριών εκκλησιών (ρωμαιοκαθολικής ευαγγελικής και ορθόδοξης) ευχήθηκαν στη πόλη Μονάχου κάθε ευλογία του Θεού για μια αρμονική συμβίωση λαών και πολιτισμών και ειρήνη στον κόσμο.

Την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο οποίος ανέγνωσε στα ελληνικά το ψαλμικό χωρίο: «του αναγγείλαι ότι ευθύς Κύριος ο Θεός μου και ουκ έστιν αδικία εν αυτώ» (Ψαλμός 92) καθώς επίσης και μια σύντομη ευχή για το καλό της πόλης. Σημειώνεται ότι οι στίχοι του ψαλμού 92 αναγνώστηκαν σε διάφορες γλώσσες, (γερμανική, αγγλική, γαλλική, ελληνική, ρωσική, κοπτική, ισπανική, αραβική και με το βαυαρικό γλωσσικό ιδίωμα).

Στην τελετή έγινε αναφορά και στο 50ο ιωβηλαίο της Ολυμπιάδας Μονάχου (1972-2022) και ιδιαίτερα με μουσική πλαισίωση με την Ρωσίδα Angela Avetisyan (Τρομπέτα) και άλλους μουσικούς.

 

(Κείμενο: Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης – Φωτογραφίες: Dietmar Frey)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων