18/04/2023 18/04/2023 Πραγματική Λαμπρή στη Σμύρνη, την ιστορική πρωτεύουσα της Μικράς Ασίας. Η τελετή της Αναστάσεως, η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Αγάπης πραγματοποιήθηκαν στη γεμάτη από κόσμο καινούργια για την Ορθόδοξη Μητρόπολη Σμύρνης εκκλησιά της Παναγίας. Πρόκειται για τον ιστορικό ναό της Παναγίας (Santa Maria) στο Κόνακ. Στο ιστορικό Κονάκι κοντά στη Σμυρνιά προκυμαία....
18 Απριλίου, 2023 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2023 - 8:54

Σμύρνη: Η Ανάσταση στον ιστορικό ναό της Παναγίας στο Κόνακ

Διαδώστε:
Σμύρνη: Η Ανάσταση στον ιστορικό ναό της Παναγίας στο Κόνακ

Πραγματική Λαμπρή στη Σμύρνη, την ιστορική πρωτεύουσα της Μικράς Ασίας. Η τελετή της Αναστάσεως, η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Αγάπης πραγματοποιήθηκαν στη γεμάτη από κόσμο καινούργια για την Ορθόδοξη Μητρόπολη Σμύρνης εκκλησιά της Παναγίας. Πρόκειται για τον ιστορικό ναό της Παναγίας (Santa Maria) στο Κόνακ. Στο ιστορικό Κονάκι κοντά στη Σμυρνιά προκυμαία.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος. 

Σημειώνεται ότι ο ναός της Παναγίας θα αποτελεί την έδρα πλέον της Μητρόπολης Σμύρνης καθώς πριν από λίγες ημέρες, έπειτα από άδεια του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου, παραχωρήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από το Ρωμαιοκαθολικό Τάγμα των Φραγκισκανών για τις ανάγκες της Μητρόπολης Σμύρνης.

Από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας στο Φανάρι (Φωτο: Νίκος Παπαχρήστου)

Η Μητρόπολη Σμύρνης διαθέτει σήμερα εκτός του Ναού της Παναγίας, ένα μικρό ναό, αφιερωμένο στην Αγία Φωτεινή, παραχωρημένο το 1955 από την Ολλανδική Κοινότητα της Σμύρνης στην πολύ μικρή τότε ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα της πόλης.

Επίσης, ύστερα από αίτημα της Κοινότητας λειτουργείται κατά διαστήματα και ο Ναός του Αγίου Βουκόλου, ο οποίος είναι ο μόνος ορθόδοξος ναός που διεσώθη της καταστροφής του 1922 και ο οποίος αναστηλώθηκε και λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο.

Διαβάστε επίσης: 

Παραχώρηση ναού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις ανάγκες της Ι.Μ. Σμύρνης (ΦΩΤΟ)

Η Μητρόπολη Σμύρνης για την παραχώρηση ναού για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων