10/05/2020 10/05/2020 Κεκλεισμένων των θυρών ετελέσθη η Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Οι Ι. Ναοί σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστοί σύμφωνα με κρατική εντολή. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, από αρχές Ιουνίου θα επιτρέπεται επίσης η συμμετοχή του λαού στη Θεία Λειτουργία υπό...
10 Μαΐου, 2020 - 13:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2020 - 13:42

Χωρίς πιστούς τελούνται μέχρι τον Ιούνιο στη Γαλλία οι Θείες Λειτουργίες

Διαδώστε:
Χωρίς πιστούς τελούνται μέχρι τον Ιούνιο στη Γαλλία οι Θείες Λειτουργίες

Κεκλεισμένων των θυρών ετελέσθη η Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Οι Ι. Ναοί σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστοί σύμφωνα με κρατική εντολή. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, από αρχές Ιουνίου θα επιτρέπεται επίσης η συμμετοχή του λαού στη Θεία Λειτουργία υπό αυστηρούς υγειονομικούς όρους που θα διευκρινίσει η Κυβέρνηση της Γαλλίας. Η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας θα ενημερώσει τους πιστούς για την ακριβή ημερομηνία.

Μεταξύ των υγειονομικών μέτρων προβλέπονται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στους πιστούς και η απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Προς τούτο, στους Ναούς της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας θα υπάρχει ειδική σήμανση στα καθίσματα που δεν επιτρέπεται να κάθονται οι πιστοί.

Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου αποκλείσθηκαν σχεδόν τα 3/4 των καθισμάτων ενώ οι πιστοί θα μπορούν να στέκονται επίσης όρθιοι στον πρόναο και στον προαύλιο χώρο του Ναού τηρώντας τις πρέπουσες αποστάσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων