30/01/2020 30/01/2020 Την ετήσια εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εκπαιδευτικών της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης. Η αίθουσα του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου ήταν γεμάτη από γονείς και συγγενείς οι οποίοι ήρθαν για να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Το πρόγραμμα άρχισε με προσευχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο. Τους εθνικούς...
30 Ιανουαρίου, 2020 - 14:14
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2020 - 14:17

Η Βοστώνη τιμά τα Ελληνικά Γράμματα

Διαδώστε:
Η Βοστώνη τιμά τα Ελληνικά Γράμματα

Την ετήσια εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εκπαιδευτικών της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης. Η αίθουσα του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου ήταν γεμάτη από γονείς και συγγενείς οι οποίοι ήρθαν για να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Το πρόγραμμα άρχισε με προσευχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο.

Τους εθνικούς και εόρτιους ύμνους παρουσίασε η χορωδία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού υπό τη διεύθυνση του πατρός Ρωμανού Καράνου. Το πρόγραμμα παρουσίασε η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εκπαιδευτικών της Μητροπόλεως Βοστώνης, κυρία Αναστασία Αγγελοπούλου Μωραγιάννη – η οποία μεταξύ άλλων είπε:

<<…ήθελα να δανειστώ ένα στίχο από την εκκλησιαστική ακολουθία «ΕΑΡ ΧΕΛΙΔΩΝ ΟΥ ΚΑΘΙΣΤΗΣΙ ΜΙΑ, ΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΗΔΟΝΕΣ ΔΕ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΕΑΡ» ακούγεται μέσα στην Εκκλησία μας. Δηλαδή «Η ΄Ανοιξη δεν έρχεται με ένα χελιδόνι, τα τρία, όμως, αηδόνια του Πνεύματος, δηλαδή οι Τρεις Ιεράρχες, μπορούν να φέρουν την Άνοιξη στις ψυχές. Αυτά τα «αηδόνια» τιμούμε σήμερα και το πρότυπο αυτών καλούμαστε να ακολουθήσουμε. Καλούμαστε να γίνουμε κι εμείς ένα από τα πολλά χελιδόνια της χριστιανοσύνης όχι για να γίνουμε καλύτεροι μόνο ως άνθρωποι και ως χριστιανοί, μα για να χτίσουμε όλοι μαζί μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία, όπως ακριβώς θα το ήθελε κι ο Δημιουργός μας.>>

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Βοστώνη, κύριος Στράτος Ευθυμίου. Στην συνέχεια ο πατήρ Αθανάσιος Νένες, Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Watertown και συντονιστής του Γραφείου Ελληνικής Παιδείας της Μητροπόλεως Βοστώνης, παρουσίασε τον εόρτιο λόγο της ημέρας. Στην συνέχεια, μαθητές των ελληνικών σχολείων της Μητροπόλεως Βοστώνης παρουσίασαν ποιήματα, τραγούδια και χορούς. Επίσης, ο χορευτικός σύλλογος της Μητροπόλεως Βοστώνης και ο σύλλογος «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» παρουσίασαν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Στο τέλος της εκδηλώσεως ο κύριος Ιωάννης Κατσαρός, επικεφαλής του εξεταστικού κέντρου Ελληνομάθειας στη Βοστώνη παρουσίασε τους μαθητές οι οποίοι επέτυχαν στις εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας του 2019. Τα βραβεία απένειμαν ο Σεβασμιώτατος και ο Γενικός Πρόξενος.

Κλείνοντας την εορτή, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους δασκάλους και τους μαθητές για το πολύ όμορφο πρόγραμμα που παρουσίασαν, αλλά και τους γονείς, οι οποίοι επιλέγουν τα Ελληνικά Σχολεία για την εκπαίδευση των παιδιών τους, δίνοντας έμφαση στην Ελληνική γλώσσα, στις παραδόσεις και την Ελληνορθόδοξη Πίστη μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων