09/03/2020 09/03/2020 Κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης ενάντια στην επιδημία του κορωνοϊού (Covid-19)εξέδωσε και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, απευθυνόμενη τόσο στους Ιερείς όσο και στο ποίμνιο. Στο πλαίσιο αυτών, οι ενορίες θα διαθέτουν ειδικά απολυμαντικά στις εισόδους των ναών, το αντίδωρο δεν θα προσφέρεται από το χέρι του Ιερέα, ενώ αποφεύγονται οι ασπασμοί, οι χειραψίες και...
09 Μαρτίου, 2020 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2020 - 9:12

Μέτρα για τον Covid-19 στις εκκλησίες των ΗΠΑ

Διαδώστε:
Μέτρα για τον Covid-19 στις εκκλησίες των ΗΠΑ

Κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης ενάντια στην επιδημία του κορωνοϊού (Covid-19)εξέδωσε και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, απευθυνόμενη τόσο στους Ιερείς όσο και στο ποίμνιο.
Στο πλαίσιο αυτών, οι ενορίες θα διαθέτουν ειδικά απολυμαντικά στις εισόδους των ναών, το αντίδωρο δεν θα προσφέρεται από το χέρι του Ιερέα, ενώ αποφεύγονται οι ασπασμοί, οι χειραψίες και οι εναγκαλισμοί.
Στην εγκύκλιο, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υπενθυμίζει στους πιστούς ότι «η επιστήμη και ο λόγος που μας έδωσε ο Θεός απαιτούν να χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας από την εξάπλωση του Covid-19 και οποιασδήποτε άλλης νόσου. Σε μια τέτοια κρίση, πρέπει να τελούμε σε επαγρύπνηση ως κοινότητα, ώστε οι εκκλησίες μας να μην γίνουν σημεία μετάδοσης της νόσου ”
Σχολιάζοντας την επιδημία, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: “Η Εκκλησία αντιμετώπισε τέτοιες προκλήσεις στο παρελθόν – ακόμη και καταστροφικές πληγές. Σήμερα, έχουμε το πλεονέκτημα της επιστημονικής γνώσης και της καλής κοινής λογικής. Πρέπει να λάβουμε κάθε προφύλαξη σχετικά με τον κορωνοϊό και συνεχώς θα αξιολογούμε την κατάσταση προς το συμφέρον όλων των ενοριών μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων