16/06/2023 16/06/2023 Να καταθέσουν τις απόψεις τους και να συζητήσουν την αναθεώρηση του Συντάγματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής κάλεσε τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος τις επόμενες εβδομάδες θα έχει συναντήσεις με κληρικούς κάθε Μητροπόλεως προκειμένου να τους ενημερώσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος.  Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Ο Σεβασμιώτατος προήδρευσε χθες,...
16 Ιουνίου, 2023 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2023 - 9:12

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ενημερώνει τους κληρικούς για την αναθεώρηση του Συντάγματος – Όσα συζητήθηκαν στην έκτακτη Σύνοδο

Διαδώστε:
Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ενημερώνει τους κληρικούς για την αναθεώρηση του Συντάγματος – Όσα συζητήθηκαν στην έκτακτη Σύνοδο

Να καταθέσουν τις απόψεις τους και να συζητήσουν την αναθεώρηση του Συντάγματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής κάλεσε τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος τις επόμενες εβδομάδες θα έχει συναντήσεις με κληρικούς κάθε Μητροπόλεως προκειμένου να τους ενημερώσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Ο Σεβασμιώτατος προήδρευσε χθες, Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου που συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης για να θεωρήσει τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη ζωή της Εκκλησίας.

Μεταξύ άλλων, η Επαρχιακή Σύνοδος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού μετά την πρόσφατη παραίτηση του Προέδρου κ. Γεωργίου Καντώνη καθώς και για την διαδικασία που ακολουθεί η Επιτροπή (Search Committee) για την αναζήτηση νέου Προέδρου.

Ζήτησε από τους Αρχιερείς να καταθέσουν τις απόψεις τους

Στην αρχή ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους συνοδικούς αρχιερείς να καταθέσουν τις απόψεις τους και να συζητήσουν την αναθεώρηση του Συντάγματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής υπό το πνεύμα του προσφάτου επισήμου ανακοινωθέντος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (5ης Απριλίου 2023).

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήσου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο 

Ενημερωτική σελίδα για το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής

Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε στα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, ότι σύντομα θα αναρτηθεί μια ενημερωτική σελίδα στον ιστότοπο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Αυτή η ιστοσελίδα θα εμβαθύνει στην ιστορία του Συντάγματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής και θα περιλαμβάνει μια ενότητα αφιερωμένη αποκλειστικά στην απάντηση των σχετικών ερωτήσεων και θα τους επιτρέπει να υποβάλλουν περαιτέρω ερωτήματα.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε: «Η δημιουργία αυτής της ειδικής ιστοσελίδας αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο βήμα στην αποστολή μας να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια, τη δέσμευση και μια συλλογική προσέγγιση στις προτεινόμενες αλλαγές του χάρτη. Ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία να μοιραστώ το όραμά μου και προσκαλώ όλοι πιστοί να εξερευνήσουν αυτήν την πλατφόρμα και να συμμετάσχουν σε διάλογο για το μέλλον της Εκκλησίας μας».

Δείτε αναλυτικά: Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ανακοίνωσε τη λειτουργία ιστοσελίδας για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Συναντήσεις με τους κληρικούς κάθε Μητρόπολης

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους κληρικούς κάθε Μητροπόλεως στις επόμενες εβδομάδες. Αυτές οι συναντήσεις θα έχουν ως στόχο την άμεση επαφή με τον κλήρο της Αρχιεπισκοπής, επιτρέποντας στους κληρικούς να ενημερωθούν άμεσα από τον Αρχιεπίσκοπο για την αναθεώρηση του Συντάγματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ως τον πνευματικό τους πατέρα και να λάβουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις μέσω των ερωτήσεων που θα θέσουν.

Φωτογραφία αρχείου/

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν

Στη συνέχεια, η Ι. Επαρχιακή Σύνοδος ασχολήθηκε μετά εξής θέματα:

  1. ενημερώθηκε για τον εγκριθέντα υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατάλογο των προς αρχιερατείαν υποψηφίων κληρικών, ο οποίος διαμορφώθηκε όπως επισυνάπτεται συνημμένα.
  2. ενημερώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόσληψη των κληρικών Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Fan Koja και Ιερολ. Διακόνου Σπυρίδωνα Green για τις ανάγκες της Αλβανικής Επισκοπής.
  3. ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού μετά την πρόσφατη παραίτηση του Προέδρου κ. Γεωργίου Καντώνη καθώς και για την διαδικασία που ακολουθεί η Επιτροπή (Search Committee) για την αναζήτηση νέου Προέδρου.
  4. ενημερώθηκε από τον απερχόμενο Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Αιδεσιμολ. κ. Γεώργιο Παρσένιο για την πλήρωση των θέσεων Διευθυντού του Οικουμενικού Ινστιτούτου Huffington και μόνιμου καθηγητή για τον τομέα της Συστηματικής Θεολογίας.
  5. ασχολήθηκε με την τρέχουσα αλληλογραφία σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων