22/03/2024 24/03/2024 Με ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορήθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την σημερινή εις αρχιερέα εκλογή υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Μητρός Εκκλησίας των δύο κληρικών της Αρχιεπισκοπής, των Θεοφιλεστάτων κ. Νεκταρίου Παπαζαφειροπούλου εις Επίσκοπον Διοκλείας και του κ. Αντωνίου Αβραμοπούλου (Vrame) εις Επίσκοπον Συνάδων, εις αποδοχήν σχετικού αιτήματος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, καταρτισάσης...
22 Μαρτίου, 2024 - 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2024 - 19:39

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για τις εκλογές των Επισκόπων Διοκλείας και Συνάδων

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για τις εκλογές των Επισκόπων Διοκλείας και Συνάδων

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορήθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την σημερινή εις αρχιερέα εκλογή υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Μητρός Εκκλησίας των δύο κληρικών της Αρχιεπισκοπής, των Θεοφιλεστάτων κ. Νεκταρίου Παπαζαφειροπούλου εις Επίσκοπον Διοκλείας και του κ. Αντωνίου Αβραμοπούλου (Vrame) εις Επίσκοπον Συνάδων, εις αποδοχήν σχετικού αιτήματος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, καταρτισάσης και τα προβλεπόμενα τριπρόσωπα.

Οι δύο νεοεκλεγέντες ήδη έκαναν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τα κανονικώς προβλεπόμενα Μικρό και Μεγάλο Μηνύματα και επιστρέφουν αύριο στη Νέα Υόρκη.

Οι εις Επίσκοπον χειροτονίες των δύο νεοεκλεγέντων εψηφισμένων θα τελεσθούν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη την 13η και την 20ή Απριλίου 2024 αντιστοίχως.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Με ευγνωμοσύνη προς την Α. Θ. Παναγιότητα και την Μητέρα μας Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως πληροφορήθηκα τις τόσο ευεργετικές για την Ι. μας Αρχιεπισκοπή σημερινές αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και εκφράζω τις εκ καρδίας ευχαριστίες εμού προσωπικώς και όλων των κληρικών και λαϊκών της Αμερικής προς το σεπτό πρόσωπο του Πατριάρχου μας για την προσωπική μέριμνα και προσοχή που επιδεικνύει για την πρόοδο της επαρχίας αυτής του Θρόνου.

Καλωσορίζω τους νέους εψηφισμένους εκλεκτούς αδελφούς στην ιεραρχία μας και είμαι βέβαιος ότι θα την εμπλουτίσουν, ο καθένας με τα ξεχωριστά τάλαντα, με τα οποία τον εκόσμησε ο Κύριος. Είμαι, λοιπόν, αισιόδοξος ότι η συνέχεια της εκκλησίας μας διασφαλίζεται κατά τον καλύτερο τρόπο, υπό την ευεργετική καθοδήγηση και προστασία του υπάτου θεσμού της Ορθοδοξίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου.»

(Φωτογραφία: Αρχιεπισκοπή Αμερικής)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσκοπος Διοκλείας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος

Επίσκοπος Συνάδων εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Αβραμόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων