23/01/2024 23/01/2024 Ως ωφέλιμη χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής την επίσκεψη προσκυνητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Άγιον Όρος κατά την διάρκεια της προσκυνηματικής επίσκεψης στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος.  Η Μονή Παντοκράτορος αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό του Σεβασμιωτάτου κ. Ελπιδοφόρου και της ομάδας προσκυνητών από την Αμερική, λίγο πριν την αναχώρησή τους για την Θεσσαλονίκη. Ο Σεβασμιώτατος...
23 Ιανουαρίου, 2024 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2024 - 13:24

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με όμιλο προσκυνητών στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με όμιλο προσκυνητών στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος

Ως ωφέλιμη χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής την επίσκεψη προσκυνητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Άγιον Όρος κατά την διάρκεια της προσκυνηματικής επίσκεψης στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος. 

Η Μονή Παντοκράτορος αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό του Σεβασμιωτάτου κ. Ελπιδοφόρου και της ομάδας προσκυνητών από την Αμερική, λίγο πριν την αναχώρησή τους για την Θεσσαλονίκη.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός από τον Καθηγούμενο της Μονής και της περί αυτών αδελφότητα και εν συνέχεια μετέβη στο Καθολικό όπου ασπάστηκε ιερά λείψανα τα οποία αποθυσαυρίζονται στη Μονή.

Κατά την ομιλία του στο Συνοδικό της Μονής Παντοκράτορος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μίλησε μεταξύ άλλων, για την προσκυνηματική επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την παραμονή του ο Αρχιεπίσκοπος με την ομάδα προσκυνητών επισκέφθηκαν τις Ιερές Μονές Ξενοφώντος, Φιλοθέου, Σίμωνος Πέτρας, Καρακάλλου και Παντοκράτορος.  Το πρωί της Δευτέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Ιβηριτικό κελί της Αγίας Άννης και στη συνέχεια αναχώρησαν ακτοπλοϊκώς για την Ουρανούπολη.

Ξεκινούν σήμερα οι επαφές στη Θεσσαλονίκη

Από σήμερα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου στην Θεσσαλονίκη.

Θα επισκεφτεί το νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο στην έδρα της Ιερά Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Στέλιο Αγγελούδη στο Δημαρχείο, το Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Jerry Ismail στο Προξενείο των ΗΠΑ και το Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Orhan Yalman Okan στο Προξενείο της Τουρκίας.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη των προσκυνητών στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο χαριτόβρυτος τάφος του Αγ. Παϊσίου του Νέου και στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών.

Το Σάββατο στις 27 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος θα προστεί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως, όπου και θα πραγματοποιηθεί η χειροτονία εις πρεσβύτερο του ιερολογιώτατου διακόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής κ. Πέτρου Gomez.

Την ίδια μέρα θα επισκεφτεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ενώ θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο Δήμο Αμπελοκήπων όπου θα υπάρχει συνάντηση με το Δήμαρχο Αμπελοκήπων κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και στο Φάρο του Κόσμου στο Δενδροπόταμο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος θα παραβρεθεί στην κόπη της βασιλόπιττας των ΑΧΕΠΑ στο Ξενοδοχείο Hyatt.

Κατόπιν προσκλήσεως του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα είναι ο κύριος ομιλητής στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Το πρωί της Κυριακής θα συλλειτουργήσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά και στη συνέχεια θα καταθέσει στέφανο στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η ομιλία στην εκδήλωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: 

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Άγιον Όρος

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Οι Έλληνες της Αμερικής αγαπούν και σέβονται το Άγιον Όρος και εργάζονται για το καλό της Εκκλησίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος για τα Θεοφάνεια

Ιερό προσκύνημα στο Άγιον Όρος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων