22/02/2024 23/02/2024 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παρευρέθηκε στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητρόπολης του Ντένβερ και του Συλλόγου Κληρικών που πραγματοποιήθηκε στην Tάλσα, Οκλαχόμα, από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024. Ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, Επίσκοπος Σασίμων κ. Κωνσταντίνος, καλωσόρισε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο εκ μέρους του Μητροπολίτη Ντένβερ κ. Ησαΐα και...
22 Φεβρουαρίου, 2024 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2024 - 8:00

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Κληρικολαϊκή Σύναξη της Μητρόπολης Ντένβερ

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Κληρικολαϊκή Σύναξη της Μητρόπολης Ντένβερ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παρευρέθηκε στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητρόπολης του Ντένβερ και του Συλλόγου Κληρικών που πραγματοποιήθηκε στην Tάλσα, Οκλαχόμα, από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024.

Ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, Επίσκοπος Σασίμων κ. Κωνσταντίνος, καλωσόρισε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο εκ μέρους του Μητροπολίτη Ντένβερ κ. Ησαΐα και ολόκληρης της Μητρόπολης. Ο Αρχιεπίσκοπος συμμετείχε στις εργασίες της συνέλευσης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παριστάμενους για διάφορα θέματα που συζητήθηκαν.

Στην ομιλία του προς την Κληρικολαϊκή Συνέλευση, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: “Επιτρέψτε μου λίγα λεπτά να πω κάτι για τον Μητροπολίτη σας κ. Ησαΐα, και αγαπημένο μου αδελφό εν Χριστώ, εν τη απουσία του. Η εξαιρετική θητεία του για πάνω από τριάντα χρόνια αρχιερατικής φροντίδας και ηγεσίας σε αυτή – τη φυσικά μεγαλύτερη από τις εκκλησιαστικές περιοχές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής – είναι μια μαρτυρία της πίστης του, του σθένους του και της βαθιάς και μόνιμης αίσθησης της προσφοράς προς τους άλλους. Τώρα, στα τελευταία χρόνια της απίστευτης διακονίας του, έχει επιστρέψει στη μοναστική ζωή και το περιβάλλον που τόσο πολύ αγαπούσε ως νέος, αλλά το οποίο θυσίασε για μια ολόκληρη ζωή προσφοράς στις ανάγκες της Εκκλησίας… Όντας εδώ, στο ποίμνιο της Μητρόπολης του Ντένβερ και χωρίς τη φυσική παρουσία του Μητροπολίτη κ. Ησαΐα, αισθάνομαι πολύ έντονα την πνευματική του παρουσία ανάμεσά μας. Στεκόμαστε όλοι στα πολλά οικοδομήματα που δημιούργησε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και ξέρω ότι όλοι μας εκτιμούμε διαρκώς το δώρο της διακονίας του. Η πρόοδος που σημείωσε η Μητρόπολη υπό την καθοδήγησή του ήταν εξαιρετική”.

Μιλώντας για τον Επίσκοπο Σασίμων κ. Κωνσταντίνο ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι: “Το γεγονός ότι είστε όλοι μαζί σε μια κοινωνία και κοινότητα αγάπης και σεβασμού είναι επίσης μια θαυμάσια μαρτυρία για τη διακονία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σασίμων, κ. Κωνσταντίνου. Στο σύντομο χρονικό διάστημα από την τοποθέτησή του σε αυτή τη Μητρόπολη, έχει καταφέρει να επισκεφθεί κάθε ενορία – κάτι που δεν είναι μικρό κατόρθωμα! Μαζί με τον Μητροπολίτη κ. Ησαΐα, έχω κάθε εμπιστοσύνη στη διακονία του Επισκόπου κ. Κωνσταντίνου. Και πιστεύω ότι εκφράζω την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση όλων για όλα όσα προσφέρει στην πνευματική ευημερία αυτής της ευλογημένης Μητρόπολης”.

Σε άλλο σημείο, ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε: “Καθώς όλοι σας κοιτάτε μπροστά μέσα από τις εργασίες αυτής της Συνέλευσης, θέλω να σας ενθαρρύνω να παραμείνετε στο δρόμο που ακολουθείτε. Καθώς κοιτάζω στην αίθουσα, βλέπω την πληρότητα της Εκκλησίας – στα φωτεινά και χαμογελαστά πρόσωπα του καθενός από εσάς… Οι ευλογίες αυτής της Μητρόπολης είναι αυταπόδεικτες: εξαιρετική ηγεσία κληρικών και λαϊκών, εδραιωμένες κοινότητες και επιθυμία να ζήσετε το Ευαγγέλιο! Έχετε κάθε πλεονέκτημα. Έχετε κάθε ευκαιρία. Με τη βοήθεια του Θεού και με τις πρεσβείες της Παναγίας Μητέρας Του, της οποίας η Ευλογημένη Γέννηση τιμάται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσετε προς τιμήν και δόξα της Αγίας Τριάδας, στο φως και την αγάπη Της οποίας ζούμε και ευδοκιμούμε”.

Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, ο Επίσκοπος Σασίμων κ. Κωνσταντίνος, εκ μέρους ολόκληρης της Μητρόπολης, του επέδωσε ένα επιγονάτιο που απεικονίζει τον Χριστό ως Ποιμένα περιτριγυρισμένο από το ποίμνιό του, σε αναγνώριση της διακονίας του ως Αρχιποιμένα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Την Τρίτη, στην εναρκτήρια συνεδρία του συνδέσμου κληρικών που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Tάλσα, Οκλαχόμα, ο Επίσκοπος κ. Κωνσταντίνος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ξεκίνησε την συνεδρίαση με την ομιλία του προς τους κληρικούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος επαίνεσε τον κλήρο, εκφράζοντας την πατρική του ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό του, για τον επιδέξιο χειρισμό των μοναδικών τοπικών προκλήσεων της διακονίας σε αυτή την περιοχή της χώρας.

Συγκεκριμένα τόνισε: “Εσείς, οι ιερείς της Μητρόπολης, είστε η πνευματική φάλαγγα της Εκκλησίας μας στην Αμερική. Και όπως και η αρχαία φάλαγγα, ήταν τόσο ισχυρή όσο ήταν δεμένη σε έναν κοινό σκοπό. Με άλλα λόγια, η αδελφοσύνη σας ως κληρικοί βασίζεται στην αγάπη. Αγάπη για τον Θεό- αγάπη του ενός για τον άλλον- αγάπη για το ποίμνιό σας”.

Μετά το πέρας της εναρκτήριας συνεδρίασης, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος τίμησε τον π. Γεώργιο Γκαρτέλο, τον προϊστάμενο της φιλοξενούσας ενορίας και πρόεδρο του συλλόγου κληρικών, με τον Εκατονταετή Σταυρό της Αρχιεπισκοπής σε αναγνώριση της διακονίας του.

Πριν αναχωρήσει, ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε γεύμα με τους κληρικούς, καθώς και να μιλήσει και να χαιρετίσει τον καθένα προσωπικά. Στις τελευταία του ομιλία, τους διαβεβαίωσε για την πατρική του αγάπη και φροντίδα γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους και την ετοιμότητά του να τους στηρίξει και να τους διακονήσει με κάθε τρόπο.

Φωτογραφίες: GOARCH

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων