18/10/2023 18/10/2023 Στην Κεφαλλονιά βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του για τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου, κατόπιν πρόσκλησης του οικείου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.  Πρώτος σταθμός νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ήταν το Ορφανοτροφείο Αργοστολίου «Ο Σωτήρ» όπου ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από την Μητροπολίτη κ. Δημήτριο, γνώρισε τους ανθρώπους της διοίκησης...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 9:38

Οι πρώτοι σταθμοί της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Αργοστόλι (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Οι πρώτοι σταθμοί της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Αργοστόλι (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Κεφαλλονιά βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του για τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου, κατόπιν πρόσκλησης του οικείου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου. 

Πρώτος σταθμός νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ήταν το Ορφανοτροφείο Αργοστολίου «Ο Σωτήρ» όπου ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από την Μητροπολίτη κ. Δημήτριο, γνώρισε τους ανθρώπους της διοίκησης του Ορφανοτροφείου, αλλά και τα παιδιά που διαβιούν εκεί, μιλώντας τους με λόγια θερμά.

Στη συνέχεια ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αργοστολίου, όπου εκεί τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, αλλά και στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή ενώ ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων από τις δύο πλευρές.

Ακολούθως, έγινε επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όπου εκεί τον υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ανταλλάσσοντας αναμνηστικά, ενώ η πρώτη μέρα στην Κεφαλονιά, έκλεισε με επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, εκεί όπου ο κ. Ελπιδοφόρος γνώρισε τους ιερείς του νησιού.

Στην ομιλία του από το Μητροπολιτικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε στη διακονία της Εκκλησίας στην Αμερική όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε και για το ρόλο των λαϊκών στη διοίκηση του έργου της Εκκλησίας.

Πηγή Βίντεο: inkefalonia.gr

Διαβάστε επίσης: Η άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Κεφαλονιά (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων