16/12/2021 16/12/2021 Να στηρίξουν τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν για όσους επλήγησαν από τον καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους, που αφήνει πίσω του νεκρούς, στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών, καλεί με ανακοίνωση της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Σε μια άμεση πρώτη απάντηση στους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους, το Φιλόπτωχο Ταμείο δώρισε 25.000 $ στο Team...
16 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2021 - 9:25

Στήριξη στους πληγέντες από τους ανεμοστρόβιλους στο Κεντάκι

Διαδώστε:
Στήριξη στους πληγέντες από τους ανεμοστρόβιλους στο Κεντάκι

Να στηρίξουν τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν για όσους επλήγησαν από τον καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους, που αφήνει πίσω του νεκρούς, στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών, καλεί με ανακοίνωση της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Σε μια άμεση πρώτη απάντηση στους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους, το Φιλόπτωχο Ταμείο δώρισε 25.000 $ στο Team Western Kentucky Tornado Relief Fund.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ενέργειες από την οργάνωση IOCC ειδικευμένα μέλη της οποίας παρέχουν ψυχολογική στήριξη σε επιζώντες του φονικού ανεμοστρόβιλου. “Η ομάδα μας στις ΗΠΑ συνεργάζεται επίσης με εταίρους και Ορθόδοξες ενορίες για να καλύψει άλλες άμεσες ανάγκες και να διερευνήσει μακροπρόθεσμη βοήθεια. Υπάρχει τόση πολλή δουλειά να κάνετε και μπορείτε να γίνετε μέρος της”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Η βίαιη διαδρομή του ανεμοστρόβιλου διέσχισε περίπου 200 μίλια, τα περισσότερα από τα οποία ήταν στην Κοινοπολιτεία του Κεντάκι, η οποία βρίσκεται εντός της Μητρόπολης του Ντιτρόιτ.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσήαρ, δήλωσε ότι είναι «το πιο καταστροφικό, πιο θανατηφόρο γεγονός ανεμοστρόβιλου στην ιστορία του Κεντάκι». Ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται και η καταστροφή είναι αδιανόητη.

Στο Μέιφιλντ, στο Κεντάκι, πραγματοποίησε επίσκεψη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και περπάτησε ανάμεσα στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι σαρωτικοί ανεμοστρόβιλοι, για να δει από πρώτο χέρι το τοπίο της καταστροφής, σε ένα από τα φονικότερα φαινόμενα του είδους στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 74 άνθρωποι στο Κεντάκι και τουλάχιστον 14 σε άλλες πολιτείες. Μπροστά στην τραγωδία, ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να κινητοποιήσει την ισχύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων κοινοτήτων, με τις ζημιές να ανέρχονται σε ύψος δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η στήριξη από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

“Ως Φιλόπτωχος, καλούμαστε για άλλη μια φορά να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, απλώνοντας τα χέρια βοηθείας σε όσους υπέφεραν τόσο δραματικά”, αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

Η Φιλόπτωχος Εταιρεία Ελληνικών Ορθοδόξων Κυριών αποτελεί τον φιλανθρωπικό βραχίονα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων