27/07/2023 28/07/2023 Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 θα ενθρονιστεί ο νεοκλεγείς Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, Τενεφλάι Νέας Ιερσέης. Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπή Αμερικής, την επόμενη μέρα Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023, ο νέος Μητροπολίτης θα τελέσει την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης στον ίδιο ναό. Αναλυτικά το...
27 Ιουλίου, 2023 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2023 - 0:39

Στις 16 Σεπτεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Αποστόλου

Διαδώστε:
Στις 16 Σεπτεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Αποστόλου

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 θα ενθρονιστεί ο νεοκλεγείς Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, Τενεφλάι Νέας Ιερσέης.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπή Αμερικής, την επόμενη μέρα Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023, ο νέος Μητροπολίτης θα τελέσει την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης στον ίδιο ναό.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Αμερικής:

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος, ως Πατριαρχικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικου Πατριαρχείου, στη συνέδρια της Δευτέρας, 24ης Ιουλίου 2023, έκανε δεκτό το αίτημα της Ι. Επαρχιακής Συνόδου και εξέλεξε ομοφώνως τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο ως νέο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος, γεννήθηκε στη Ρόδο, πνευματικό τέκνο του μακαριστου Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Αποστόλου Δημέλη και υπηρετεί στην Ιερά μας Αρχιεπισκοπή πλέον των είκοσι ετών, ως αρχιμανδρίτης και προιστάμενος ενοριών, ως πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου και ως βοηθός επίσκοπος, εξυπηρετώντας τις ποιμαντικές και λατρευτικές ανάγκες της Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης. Διετέλεσε δε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και πνευματικός σύμβουλος της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών.

Ο Αρχιεπίσκοπος προέτρεψε τους κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως ήδη από την πρώτη μέρα να μνημονεύουν στις ιερές ακολουθίες το κανονικό όνομα του νέου ποιμενάρχη τους ενώ εξέφρασε την χαρά του που ο νέος Μητροπολίτης από 1ης Σεπτεμβρίου και για ένα έτος θα είναι μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Αποστόλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 10:30 πρωινή, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, Τενεφλάι Νέας Ιερσέης, ενώ την επόμενη μέρα Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023, ο νέος Μητροπολίτης θα τελέσει την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης στον ίδιο ναό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης εξελέγη ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων