19/09/2023 19/09/2023 Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, κάτι περισσότερο από 24 ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε, κατά την ομιλία του ενώπιον εκπροσώπων ελληνοαμερικανικών οργανισμών στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Την εκδήλωση άνοιξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος...
19 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2023 - 11:09

Το μήνυμα Γεραπετρίτη από τη Νέα Υόρκη και η αλληλεγγύη της Ελληνορθόδοξης κοινότητας

Διαδώστε:
Το μήνυμα Γεραπετρίτη από τη Νέα Υόρκη και η αλληλεγγύη της Ελληνορθόδοξης κοινότητας

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, κάτι περισσότερο από 24 ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε, κατά την ομιλία του ενώπιον εκπροσώπων ελληνοαμερικανικών οργανισμών στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος καλωσόρισε τον Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας πως “είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε την δυνατότητα να μοιραστούμε αυτήν την στιγμή με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη”, εκφράζοντας, παράλληλα, τις ευχαριστίες για την υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επιπροσθέτως, ο κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε πως η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Αμερικής στέκεται αλληλέγγυα στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες στην Ελλάδα, εκφράζοντας την λύπη για τις ζωές που χάθηκαν και την στήριξη για όσους είχαν απώλειες από τις φυσικές καταστροφές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είχε επισκεφθεί τον Έλληνα ΥΠΕΞ στην Αθήνα κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Ιούλιο. (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)

Ενός λεπτού σιγή

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ζήτησε, μεταξύ άλλων, από τους παρευρισκόμενους, την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους πέντε Έλληνες στρατιωτικούς και πολιτικό προσωπικό που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στην Λιβύη.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, η ΥΦΥΠΕΞ και πρώην Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο ΥΦΥΠΕΞ Κώστας Φραγογιάννης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο Πρόξενος, Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ευάγγελος Σάββας, ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάιατ, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της HALC, Έντυ Ζεμενίδης, ο πρόεδρος του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου, Νίκος Λαρυγκάκης, ο εκδότης του “Εθνικού Κήρυκα”, Ηρακλής Διαματάρης, η εκδότρια της αγγλόφωνης έκδοσης, Βανέσσα Διαματάρη, η Ανώτερη Σύμβουλος της ALMA Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αλεξάνδρα Μητσάκη.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυκας

Δείτε επίσης: Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το ρόλο των θρησκευτικών κοινοτήτων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων