21/07/2022 21/07/2022 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συνεκάλεσε χθες την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο και έθεσε υπ᾽ όψιν αυτής αίτημα του Σεβ. Μητροπολίτη Ντένβερ κ. Ησαΐα για εκλογή του Αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνου Μώραλη, Ιερατικώς Προϊσταμένου της Κοινότητος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βαλτιμόρης, Maryland, ως βοηθού αυτού Επισκόπου. Ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδικοί ομοφώνως έκαναν δεκτό το αίτημα...
21 Ιουλίου, 2022 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2022 - 8:34

Τριπρόσωπο για την εκλογή Βοηθού Επισκόπου στη Μητρόπολη Ντένβερ

Διαδώστε:
Τριπρόσωπο για την εκλογή Βοηθού Επισκόπου στη Μητρόπολη Ντένβερ

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συνεκάλεσε χθες την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο και έθεσε υπ᾽ όψιν αυτής αίτημα του Σεβ. Μητροπολίτη Ντένβερ κ. Ησαΐα για εκλογή του Αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνου Μώραλη, Ιερατικώς Προϊσταμένου της Κοινότητος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βαλτιμόρης, Maryland, ως βοηθού αυτού Επισκόπου.

Ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδικοί ομοφώνως έκαναν δεκτό το αίτημα του Σεβασμιωτάτου κ. Ησαΐα και συνέστησαν το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής τριπρόσωπο, αποτελούμενο από τους Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες Κωνσταντίνο Μώραλη, Χριστοφόρο Μαμάη και Χρυσόστομο Gilbert, το οποίο και αυθημερόν απέστειλαν προς την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, με την παράκληση όπως, ένα εγκριθεί το αίτημα της Ιέρας Επαρχιακής Συνόδου, γίνουν οι κανονικές ψήφοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων