07/02/2024 07/02/2024 Μέσα σε ατμόσφαιρα χαρμόσυνη, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σχολείου Oakleigh Grammar στη Μελβούρνη, συμμετείχαν στην τελετή του Αγιασμού η οποία σηματοδότησε την έναρξη της νέας σχολικής τους χρονιάς. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο. Τον...
07 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2024 - 22:34

Αγιασμός για το νέο έτος στο Σχολείο Oakleigh Grammar της Μελβούρνης

Διαδώστε:
Αγιασμός για το νέο έτος στο Σχολείο Oakleigh Grammar της Μελβούρνης

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαρμόσυνη, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σχολείου Oakleigh Grammar στη Μελβούρνη, συμμετείχαν στην τελετή του Αγιασμού η οποία σηματοδότησε την έναρξη της νέας σχολικής τους χρονιάς.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν οι πατέρες Σταύρος Κακαβάς, Χρήστος Δημολιάνης, Γεώργιος Αδαμάκης, Παναγιώτης Ζουμπούλης και Δημήτριος Δρούγας, καθώς επίσης ο π. Jean Mawal (της Αντιοχειανής Εκκλησίας) και ο π. Aleksandar Savic (της Σερβικής Εκκλησίας).

Οι μαθητές της Βυζαντινής Χορωδίας του σχολείου έψαλαν όμορφα κατά την ακολουθία, ενώ οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν με βαθιά ευλάβεια.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους το μήνυμα του Ποιμενάρχου τους, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, και προέτρεψε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να εκπληρώσουν την αποστολή τους με προσοχή και επιμέλεια.

Μετά τον Αγιασμό, ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως και οι παριστάμενοι κληρικοί, μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Mark Robertson, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, απόλαυσαν πρωινό τσάι και είχαν μια γόνιμη συζήτηση περί της εκπαιδεύσεως και της σημασίας αυτής.

Ο κ. Robertson εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους παρευρισκόμενους και παρακάλεσε όλους τους κληρικούς να είναι ενεργά μέλη της σχολικής κοινότητας.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων