22/09/2023 22/09/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, η πρωτοβουλία Go Fellowship Melbourne διοργανώνει σειρά πνευματικών ομιλιών, στο πλαίσιο της οποίας προσεκλήθη και ομίλησε σε κοινό άνω των 100 ατόμων, την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλής, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Η...
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:05
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2023 - 13:40

Go Fellowship Melbourne: Ομιλία του Επισκόπου Νικοπόλεως Θεμιστοκλή

Διαδώστε:
Go Fellowship Melbourne: Ομιλία του Επισκόπου Νικοπόλεως Θεμιστοκλή

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, η πρωτοβουλία Go Fellowship Melbourne διοργανώνει σειρά πνευματικών ομιλιών, στο πλαίσιο της οποίας προσεκλήθη και ομίλησε σε κοινό άνω των 100 ατόμων, την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλής, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Η ομιλία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα της Ενορίας των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Bentleigh της Μελβούρνης.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Θεμιστοκλής περιέγραψε την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική. Εξήγησε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πήγε στην Αφρική για να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους της, αλλά ήταν παρούσα ήδη από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια για να κηρύξει το Ευαγγέλιο του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.

Ο Επίσκοπος Νικοπόλεως, ο οποίος υπηρετεί στη Σιέρρα Λεόνε, ένα από τα φτωχότερα κράτη στον κόσμο, περιέγραψε τη δυστυχία που βιώνουν οι άνθρωποι εκεί. Για παράδειγμα, πολλά παιδιά ζητιανεύουν για φαγητό και δεν έχουν παπούτσια να φορέσουν. Με τη χάρη του Θεού και με την υποστήριξη των Ορθοδόξων πιστών από όλο τον κόσμο, ο Θεοφιλέστατος ίδρυσε διάφορες δομές σε όλη τη Σιέρρα Λεόνε, για να βοηθήσει όσους είναι άρρωστοι, φτωχοί και στερούνται φαγητού.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, προβλήθηκε ένα βίντεο σχετικά με τον αντίκτυπο των δράσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σιέρρα Λεόνε, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 100 δάσκαλοι.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, το κοινό υπέβαλε ερωτήσεις τις οποίες απάντησε ο Επίσκοπος Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλής.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων