31/08/2021 01/09/2021 Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας πληροφορήθηκε τις αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου περί της προαγωγής του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ εις Μητροπολίτη Δέρβης και της εκλογής τεσσάρων νέων βοηθών Επισκόπων, οι οποίοι θα διακονήσουν την Ομογένεια στην πέμπτη Ήπειρο. Οι νέοι Επίσκοποι ανέλαβαν...
31 Αυγούστου, 2021 - 10:37
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2021 - 9:08

Κλήρος και λαός ευχαριστούν τον Πατριάρχη του Γένους

Διαδώστε:
Κλήρος και λαός ευχαριστούν τον Πατριάρχη του Γένους

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας πληροφορήθηκε τις αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου περί της προαγωγής του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ εις Μητροπολίτη Δέρβης και της εκλογής τεσσάρων νέων βοηθών Επισκόπων, οι οποίοι θα διακονήσουν την Ομογένεια στην πέμπτη Ήπειρο.

Οι νέοι Επίσκοποι ανέλαβαν υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου τα εξής καθήκοντα:

α. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός διορίζεται Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης.

β. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος διορίζεται Αρχιγραμματεύς της Συνάξεως των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

γ. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος διορίζεται Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νόρθ Κόουτ.

δ. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος διορίζεται Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας.

Εξάλλου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την επιδειχθείσα τιμή και μέριμνα της Μητρός Εκκλησίας προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και διεβίβασε την υιική αγάπη και τον βαθύτατο σεβασμό του πληρώματος της εν Αυστραλία Εκκλησίας προς το σεπτό Πρόσωπό του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ολοκλήρωσε, χάριτι Θεού, τα καθήκοντά του ως Συμπαρέδρου της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και μετά την σύγκληση της Συνάξεως της Ιεραρχίας (1-3 Σεπτεμβρίου) θα επιστρέψει στην Έδρα του.

Οι ημερομηνίες τελέσεως του Μεγάλου Μηνύματος και των αρχιερατικών χειροτονιών θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω, σύμφωνα και με τα υπό της Πολιτείας προβλεπόμενα σχετικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Τα βιογραφικά των Εψηφισμένων Επισκόπων

Εψηφισμένος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος (κατά κόσμον, Παναγιώτης Αναστασιάδης) γεννήθηκε στο Σύδνεϋ το έτος 1980, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Το 1999 εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ, λαμβάνοντας το δίπλωμα Bachelor of Theology, ενώ υπηρετούσε συγχρόνως ως μέλος της Κεντρικής Νεολαίας της Α΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας. Εργάσθηκε επί δεκαετία ως Διευθυντής Εμπορικών, ασχολούμενος με τα Οικονομικά.

Διάκονος χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας, στο Bankstown του Σύδνεϋ, την 11η Μαρτίου 2012, υπό του τότε Επισκόπου Απολλωνιάδος και νυν Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, μετανομασθείς εις Πρόχορον. Υπηρέτησε στην Αρχιεπισκοπική Αυλή ως Διάκονος.

Την 31η Μαρτίου 2014 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος, υπό το ιδίου Επισκόπου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο Liverpool του Σύδνεϋ, ενώ διορίσθηκε και Εφημέριος του ιδίου ναού. Τω 2015, έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού.

Τον Μάρτιο του 2017 μετετέθη στη μεγαλώνυμο Ενορία-Κοινότητα Αναστάσεως του Κυρίου, στο Kogarah του Σύδνεϋ, ως εφημέριος του ναού. Επανήλθε το 2019 στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Liverpool, διορισθείς Ιερατικώς Προϊστάμενος και Πνευματικός.

Τον Δεκέμβριο του 2020 διορίσθηκε, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ Μακάριο, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας και Τασμανίας.

Το 2021 διορίσθηκε Αντιπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Αυστραλιανό Συμβούλιο Εκκλησιών.

Στις 30 Αυγούστου του ίδιου έτους, προτάσει του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Χαριουπόλεως.

Εψηφισμένος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός (κατά κόσμον, Κυριακός Μιχαήλ) γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου στις 4 Δεκεμβρίου του 1959.

Οι γονείς του, Μιχαήλ και Ανδρούλα, μετακόμισαν με τα έξι τους παιδιά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1965.

Φοίτησε στο Preston East Primary School και αποφοίτησε από το Preston East High School το έτος 1978. Κατόπιν, ασχολήθηκε επιτυχώς με διάφορες επιχειρήσεις.

Το 1992 εγκαταστάθηκε στο Σύδνεϋ για να σπουδάσει Θεολογία στη Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου. Αποφοίτησε το έτος 1995.

Τον ίδιο χρόνο αναχώρησε για την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους. Στις 10 Αυγούστου εντάχθηκε στο μοναχολόγιο της Μονής και εκάρη Μικρόσχημος Μοναχός στις 11 Αυγούστου του 1996.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 29 Αυγούστου 1996 και Πρεσβύτερος στις 28 Οκτωβρίου του ιδίου έτους, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ροδοστόλου κ. Χρυσοστόμου.

Κατόπιν αιτήσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού, επέστρεψε στο Σύδνεϋ και ανέλαβε την Ηγουμενία της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Βουνού, στο Springwood, στις 8 Νοεμβρίου 1997.

Στις 23 Απριλίου 1998 χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και πνευματικός, υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού.

Στις 6 Αυγούστου 2020 μετετέθη, υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, στην Ενορία της Αναστάσεως του Κυρίου, στο Kogarah του Σύδνεϋ, ως Ιερατικώς Προϊστάμενος αυτής.

Στις 30 Αυγούστου 2021, προτάσει του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σωζοπόλεως.

Εψηφισμένος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος (κατά κόσμον, Ευθύμιος Οικονόμου) γεννήθηκε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας στις 26 Νοεμβρίου 1978.
Τις εγκύκλιες σπουδές του παρακολούθησε στην Αυστραλία και στην Ελλάδα και αποφοίτησε από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και είναι Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου του Σύδνεϋ.

Εκάρη μοναχός στις 23 Ιουνίου του 2000, υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου, και ανήκει στην μοναστική αδελφότητα των Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού Λαρίσης.

Στις 25 Ιουνίου 2000 χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης και στις 3 Μαρτίου 2002, στον ίδιο Ναό, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και αυθημερόν έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου υπό του ιδίου Μητροπολίτου.

Υπηρέτησε ως Διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, ως Ιερατικώς Προϊστάμενος της κεντρικής Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης με πλούσιο πνευματικό, νεανικό και φιλανθρωπικό έργο.

Το 2012, κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Αθανασίου, έλαβε το οφφίκιο της Πνευματικής Πατρότητος υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιγνατίου.

Συμμετείχε σε διάφορα Λειτουργικά και Ιερατικά Συνέδρια υπό της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το 2013 επαναπατρίστηκε στην πέμπτη ήπειρο και διορίστηκε ως Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ιστορικής και Μεγαλωνύμου Ενορίας του Αγίου Νικολάου στο Marrickville του Σύδνεϋ. Επί των ημερών του οργανώθηκαν διάφορες εθνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, συσσίτιο απόρων, εξομολογήσεις, συνάξεις νέων και ηλικιωμένων.

Το 2020, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, διορίστηκε Γραμματέας της Επισκοπικής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Στις 30 Αυγούστου 2021, προτάσει του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μαγνησίας.

Εψηφισμένος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος (κατά κόσμον, Σεραφείμ Βασιλόπουλος) γεννήθηκε το 1981 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Είναι κάτοχος πτυχίου Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ και κάτοχος MASTER OF ARTS in Pastoral Care/Theology από το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 22 Απριλίου (Κυριακή των Μυροφόρων) του 2007, στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Μελβούρνης, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, και διορίστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Kingsford του Σύδνεϋ.

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος την 9η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Στυλιανό, και διορίστηκε αμέσως και διηκόνησε ως Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος στο Thomastown της Μελβούρνης.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2009 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου, και στις 2 Φεβρουαρίου του 2010 χειροθετήθηκε σε Πνευματικό από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Στυλιανό.

Το 2019 διορίστηκε Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος της νεοσύστατης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ Κόουτ Βικτώριας από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο.

Από το 2019 είναι συν-πρόεδρος του Ελληνικού Ορθοδόξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Μελβούρνης.

Το 2020 διορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Φροντίδας τρίτης ηλικίας «Βασιλειάδα» Μελβούρνης.

Το 2021 εκλέχθηκε εκτελεστικό μέλος του Victorian Council of Churches.

Στις 30 Αυγούστου 2021, προτάσει του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κερασούντος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων