26/09/2023 26/09/2023 Μεγάλη επιτυχία και αποδοχή είχαν οι εξαιρετικές εισηγήσεις των τεσσάρων Μητροπολιτών, οι οποίοι έφτασαν εξ Ελλάδος στο Σύδνεϋ, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, προκειμένου να ομιλήσουν στο πρώτο μέρος (Θεολογία και Εκκλησιολογία) της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, της οποίας το γενικό θέμα είναι «Ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ περιπατεῖτε». Οι εισηγήσεις των...
26 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2023 - 9:00

Μαρτυρία εκκλησιολογίας και θεολογίας οι εισηγήσεις των τεσσάρων Μητροπολιτών στη 12η Κληρικολαϊκή της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Διαδώστε:
Μαρτυρία εκκλησιολογίας και θεολογίας οι εισηγήσεις των τεσσάρων Μητροπολιτών στη 12η Κληρικολαϊκή της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Μεγάλη επιτυχία και αποδοχή είχαν οι εξαιρετικές εισηγήσεις των τεσσάρων Μητροπολιτών, οι οποίοι έφτασαν εξ Ελλάδος στο Σύδνεϋ, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, προκειμένου να ομιλήσουν στο πρώτο μέρος (Θεολογία και Εκκλησιολογία) της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, της οποίας το γενικό θέμα είναι «Ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ περιπατεῖτε».

Οι εισηγήσεις των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών είχαν την ακόλουθη θεματολογία:

– Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου: «Ἱερωσύνη: Χάρισμα ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ καί διακονία ἐν τῷ κόσμῳ».

– Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου: «Τό σύνδρομο τῆς ψυχικῆς ἐξαντλήσεως (burn out) καί ὁ κληρικός».

– Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου: «Ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ περιπατεῖτε: ἡ διά τοῦ ἐπισκόπου διασφαλιζομένη ἑνότητα τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας».

– Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου: «Ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ περιπατεῖτε: τάσεις αὐτονομήσεως τῆς διακονίας μας ἀπό τήν τοπική Ἐκκλησία».

Τόσο o Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Αυστραλίας, όσο και οι θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, ο κλήρος και ο λαός, δέχθηκαν τις σοφές εισηγήσεις των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων με μεγάλη ικανοποίηση και ευχαρίστησαν τους εισηγητές αγίους Αρχιερείς, ομολογώντας ότι οι ομιλίες τους ήταν ένα εντατικό μάθημα εκκλησιολογίας.

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό, οι εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Οι εισηγητές, την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να παρουσιάσουν εκθέσεις με πεπραγμένα και οραματισμούς για τους τομείς, οργανισμούς και ιδρύματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Δείτε ΕΔΩ τους ομιλητές 

Διαβάστε επίσης:

Έναρξη 12ης Κληρικολαϊκής της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας: «Είμαστε έτοιμοι για το μέλλον», φώναξαν όλοι μαζί

Ανακήρυξη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου σε Προστάτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Θυατείρων Νικήτας: «Αγαπώ την Αυστραλία και είμαι εδώ για να σας βοηθήσω»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων